Pierre Richard 89 let


Pierre Richard měl ke svým rolím potrhlých chlapíků, jejichž charaktery propracoval takměř k dokonalosti, velmi dobrý základ. Spolu s nejrůznějšími komiky už v padesátých a šedesátých letech psali humorné skeče a vystupovali s nimi v nejrůznějších pařížských kabaretech i v televizi. Není taky divu, že si začal postupem času všímat i filmové tvorby. Po několika menších rolích velmi důrazně prorazil filmem ROZTRŽITÝ (1970), který byl zároveň i jeho režijním debutem a nový komik byl na světě. Titul tohoto snímku je vlastně nomen omen pro jeho další filmové počiny.

Pravděpodobně největšího úspěchu a chvály se mu dostalo pod vedením režiséra Francise Vebera a po boku Gerarda Depardieua, se kterým vystupoval v osmdesátých letech ve filmech KOPYTO, OTEC & OTEC a UPRCHLÍCI. Ve snímcích ztvárnili oba protagonisté typově odlišné charaktery. V poslední době Pierre Richard hraje v dramatičtěji zaměřených rolích, což dokazují snímky ŠACHOVÁ PARTIE (1994) či televizní film, vyrobený v koprodukci i s Českou republikou - BEZ RODINY (2000).


16.8.1934
Valenciennes, Francie
Pierre Richard csfd

Asterix a Obelix: Říše středuDvě slova jako klíčJeanne du Barry - Králova milenkaLa Plus belle pour aller danserJe t'aime, filme-moi!Les Vieux Fourneaux 2 : Bons pour l'asileMyška Pattie: Na vlnách dobrodružstvíUmamiVánoční příběhL'angelo dei muriBrutus vs CésarKroličja lapaÀ cause des filles ..?Além do HomemBurani v PařížiMadame Mills, une voisine si parfaiteStará gardaMalý SpirouPan Stein je onlineFui banqueroZtraceni v PařížiPírkovo dobrodružstvíPapírové dušeMes HérosProdavec igrušekCo kdybychom žili společně?Le Grand restaurantLe mystèreCinémanKrál GuillaumeTajemství tety EleanoryVictorŠťastný člověkMia a MigoPaříž 36Essaye-moiZmijeKaktusNež přijde potopaMariées mais pas tropRobinson CrusoeLes Voyages extraordinaires de Jules Verne - Voyage au centre de la terreBez rodinyLéto ztracených polibkůHlavou proti zdiTisíc a jeden recept zamilovaného kuchařeL'Amour conjugalŠachová partieÚtěk bláznůStarý gaunerSnít můžeme vždyckyPromotion canapéVítejte na paluběMangeclousNalevo od výtahuUprchlíciMistři gaguZlomky životaDvojčeOtec a otec


Aktualizace osobnostního profilu Pierre Richard: 4.11. 2023 20:54