Tony Plana 72 let


Tony Plana je kubánsko-americký herec a režisér. Je dobře známý za ztvárnění role Ignacia Suareze – otce Betty Suarez v romanticko-komediálním seriálu UGLY BETTY /2006-2010/. Za tuto roli získal v roce 2006 cenu Sattelite Award pro nejlepšího herce ve vedlejší roli v kategorii TV seriálů a zároveň byl nominovaný celý natáčecí štáb na cenu Screen Actors Guild Award for Best Ensemble v kategorii komediálních seriálů.

I když je Plana divákům znám hlavně z filmové a televizní branže, je také hodně uznávaným pro své herecké a režisérské divadelní schopnosti. Vytvořil a režíroval nespočet divadelních projektů, zejména od Shakespearea pro minoritní část divadelního publika a je stále aktivní i co se týče divadelních komunit v Los Angeles a v New Yorku, včetně představeních na Broadwayi a v New York City's Public Theater. Vytvořil postavu Rudyho v L.A. divadelní produkci hry Luise Valdeze Zoo Suit a tutéž postavu hrál i ve stejnojmenném filmovém zpracování.

Plana hrál, režíroval a psal scénáře pro televizní seriály, sitcomy, mini-seriály a speciální epizody takových projektů jako HILL STREET BLUES /1981-1987/, STAR TREK: DEEP SPACE NINE /1993-1999/, COMMANDER IN CHIEF /2005-2006/, CSI: CRIME SCENE INVESTIGATION /2000-současnost 2013/, 24 /2001-2010/ a mnoho dalších. V roce 2002 byl nominován na cenu Alma Award pro vynikající ztvárnění role v seriálu RESSURECTION BLVD. /2000-2002/.

Plana hrál v dramatu AN OFFICER AND A GENTLEMAN /1982/, ve westernové komedii THREE AMIGOS! /1986/ se Stevem Martinem, ve sportovním filmu Dannyho Cannona GOAL! /2005/ nebo v mystery filmu s Krissem Kristoffersonem LONE STAR /1996/, kde byl nominován na cenu Bravo Award za vynikající herecký výkon v celovečerním filmu.


19.4.1952
Havana, Kuba
Tony Plana csfd

A Snowy Day in OaklandSenecaButterfly CaughtRoman J. Israel, Esq.America AdriftA Miracle in Spanish HarlemJodi Arias: Dirty Little SecretMeddling MomPot a krevTen, kdo podal ruku Vicentu FernandezoviAméricaChange Your Life!Life Is Hot in CracktownAmericanEastCesta do temnotyMrtvýNa pokraji smrti 2Góóól!UpířiZtracené městoFidelNa pokraji smrtiVegas, City of DreamsBoj o životPrincess and the Barrio Boy, TheVyvolenýŘezník, kněz a prostitutkaHotel pro rukojmíLet the Devil Wear BlackMy Little AssassinTvrdá spravedlnostStín pochybnosti187 - Kód pro vražduCanción desesperadaDown for the BarrioEvery Dog Has Its DayKolizeSanta FeMuerte en GranadaOsamělá hvězdaPrvotní strachNixonStříbrná plážHořící sezónaMilión k jednéGreshnitsa v maskeRudá horečkaV ulicích Los AngelesExplozeJFKKeeper of the CityPolda Artie LewisDrug Wars: The Camarena StoryHavanaPolda na zabitíProč já?So Proudly We HailSweet 15ZelenáčPodnikejte ve vězení


Aktualizace osobnostního profilu Tony Plana: 30.10. 2023 12:54