Howard Hesseman (1940 - 2022)


Howard Hesseman je americký herec, známý především pro roli diskžokeje Johnnyho Fevera ze sitcomu WKRP IN CINCINNATI /1978-1982/, na kterou se připravoval v San Franciském rádiu KMPX-FM několik měsíců před natáčením. Za tuto roli byl v letech 1980 a 1981 nominován na cenu Primetime Emmy Award pro nejlepšího herce ve vedlejší roli v žánru komediálních seriálů.

Hesseman se narodil v Lebanonu ve státě Oregon, matce Edně /roz. Foster/ a otci Georgi Henrymu Hessemanovi. Jeho rodiče se rozvedli, když bylo malému Howardovi pět let a dále byl vychováván matkou a otčímem – policejním strážníkem. Hesseman navštěvoval University of Oregon a později byl zakládajícím členem improvizačního komediálního spolku The Committee, který založil v San Franciscu spolu s hereckým kolegou Davidem Ogdenem Stiersem /major Charles Winchester III ze seriálu M.A.S.H./. Na začátku své kariéry vystupoval pod přezdívkou Don Sturdy, kterou používal i jako rádiový DJ.

V sitcomu THE BOB NEWHART SHOW /1972-1978/ vystupoval jako Mr.Plager, který byl později odhalen jako gay. Šest sezón psal k tomuto sitcomu scénáře, zejména o postavách tohoto projektu. V roce 1969 vystupuje s několika skeči v talkshow The Dick Cavett Show a v jednom z těchto skečů s ním vystupovala i zpěvačka Janis Joplin.

V roce 1995 hrál Hesseman hlavní roli Markýze de Sade ve filmu QUILLS točeném v prostorách Geffen Playhouse ve Westwoodu v Kalifornii, která obsahovala scény, kdy byl úplně nahý. V sitcomu THAT '70s SHOW /1998-2006/ měl roli ve třech epizodách tohoto seriálu, v roce 2006 se objevil opět ve třech epizodách seriálu BOSTON LEGAL /2004-2008/ v roli soudce Roberta Thompsona a taky v seriálu HOUSE /2004-2012/. V roce 2007 hrál  postavu nazvanou "The Chemist" v TV dramatu JOHN FROM CINCINNATI /2007/, jako guest star hrál v epizodě "And Down The Track Comes Murder" v detektivním krimi seriálu PSYCH /2006-současnost 2013/.


27.2.1940
Lebanon, Oregon, USA
29.1.2022
Los Angeles, California, USA
Howard Hesseman csfd

Dirty PoliticsA Christmas in VermontSilver SkiesWild OatsPřízrak z lesa strachuĎáblova rukaHalloween IISlečna zamilovanáRockerDítě z MarsuBláznivá chůvaSvětákBláznivé VánoceO SchmidtoviTeddy Bears' PicnicThe MesmeristZtráty a nálezyHigh StakesStalo se o VánocíchZa branami peklaNevinné obětiOut-of-SyncMunchie Strikes BackLethal ExposureLittle Miss MillionsHorká čokoládaČerná smrtRubin a EdVražda v New HampshireCall Me AnnaThe Diamond TrapAmazonky na MěsíciŠest z AlcatrazuInside OutMalý navigátorMy ChauffeurŽárPolicejní akademie 2StopaBest Kept SecretsHraje skupina Spinal TapMister RobertsMlčení srdceDoktor DetroitJeden střevíc znamená vražduVictimsBláznivá dálnicePrivate LessonsZlodějGridlockLoose ShoesSkywardAmericathonYou Can't Take It with YouDuch letu 401More Than FriendsOutside ChanceThe Comedy CompanyDruhá strana půlnociTail Gunner Joe


Aktualizace osobnostního profilu Howard Hesseman: 19.11. 2023 22:10