Jon Favreau 57 let


Jonathan "Jon" Favreau se narodil 19. října 1966 ve Flushingu, v městské části Queens v New Yorku. Maturoval na Bronx High School of Science, poté v letech 1984 až 1987 navštěvoval Queens College. Na rok přerušil studium a pracoval na Wall Street, na pouhý jeden semestr se poté vrátil na Queens College, na které na dobro skončil a v létě 1988 se přestěhoval do Chicaga. Tam se začal věnovat komedii a vystupoval v několika divadlech.

V roce 1997 vystupuje v šesti epizodách seriálu PŘÁTELÉ. Následující rok poté ve filmu VERY BAD THINGS. O dva roky později získává titulní roli v životopisném filmu ROCKY MARCIANO. V roce 2000 následují filmy LOVE & SEX a THE REPLACEMENTS. V roce 2001 píše scénář, režíruje a ztvárňuje jednu z hlavních rolí ve filmu MADE, opět s Vincem Vaughnem. Důležitý je poté rok 2003. Během něho se Favreau objevuje ve filmech DARDEVIL a SOMETHING'S GOTTA GIVE (Lepší pozdě nežli později). Sám poté režíruje film ELF (Vánoční skřítek).

V roce 2004 následuje role ve filmu WIMBLEDON. O dva roky později následuje film BREAK-UP, po něm FOUR CHRISTMAS a COUPLES RETREAT, ve všech si Favreau zahrál po boku Vince Vaughna a k poslednímu napsal i scénář. Objevil se také v seriálech MY NAME IS EARL a MONK a daboval postavy ve filmu OPEN SEASON a v seriálu FAMILY GUY.

Důležitý zlom nastává v roce 2008, kdy režíruje komiksovou adaptaci IRON MAN s Robertem Downey Jr. v hlavní roli. Sám si poté zahrál malou roli komorníka hlavního hrdiny. Letos míří do kin pokračování – tedy IRON MAN 2, ke kterému Favreau psal i scénář. Je také nejvážnějším kandidátem na režii Marvelácké týmovky THE AVENGERS. Jon Favreau má také mimo jiné vlastní televizní talk show – DINNER FOR FIVE.


19.10.1966
Queens, New York City, New York, USA
Jon Favreau csfd

Spider-Man: Bez domovaAvengers: EndgameSpider-Man: Daleko od domovaSolo: Star Wars StorySpider-Man: HomecomingKniha džunglíTerm LifeVincentův světŠéfkuchař na griluIron Man 3Vlk z Wall StreetZ cizího krev netečeJohn Carter: Mezi dvěma světyLidé jako myOšetřovatelBratrská spravedlnostIron Man 2G-FORCEKámoš k pohledáníTrable v rájiIron ManČtvery VánoceLovecká sezónaRozchod!WimbledonDaredevilLepší pozdě nežli pozdějiVelká prázdnotaRanařiLáska a sexNáhradníciRocky MarcianoDrtivý dopadŠest pohřbů a jedna svatbaDogtownDesert BreezeHra o životJust Your LuckProutníciBatman navždyZápisky z podzemíMrs. Parker a začarovaný kruhPCU - Univerzita nebo klášterBourákCena úspěchu dojde!HoffaBoba Fett: Zákon podsvětíCo kdyby...?Star Wars: Klonové válkyRobot ChickenJmenuju se EarlMůj přítel Monk


Aktualizace osobnostního profilu Jon Favreau: 30.10. 2023 13:05