Ondřej Sokol 52 let


Narodil se a vyrostl v Šumperku, odkud po gymnáziu odešel studovat do Prahy režii a herectví na DAMU, poté dokumentární tvorbu na FAMU. Už během studií hrál a režíroval několik her, ve druhé polovině 90. let byl členem Městského divadla v Mladé Boleslavi. Od roku 1999 až dosud působí jako režisér a herec v pražském Činoherním klubu.

Za svoji práci získal Ondřej několik ocenění a mnoho nominací. Od Ceny Alfréda Radoka za Talent roku a Inscenaci roku v letech 2002 a 2007, Ceny Thálie pro mladého činoherce do 33 let z roku 2002, Ceny Sazky a Divadelních novin za Inscenaci roku v sezoně 2007/2008 až po několik nominací za Inscenaci roku a Herecký výkon v roce 2002 či nominaci za Nejlepší mužský herecký výkon na Mezinárodním televizním festivalu v Monte Carlu za film Occamova břitva v roce 2012. V letech 2011, 2012 a 2013 získal první, druhé a třetí místo v anketě TýTý jako Osobnost televizní zábavy a jeho pořad Partička vyhrál cenu Pořad roku. Momentálně se věnuje především divadelní režii a herectví, připravuje ale také další televizní a filmové projekty a objeví se i v několik dalších celovečerních filmech.


16.10.1971
Šumperk, Československo
Ondřej Sokol csfd

Buď chlap!Nikdy neříkej nikdyONEMANSHOW: The MovieKrakonošovo tajemstvíSlovoV létě ti řeknu, jak se mámO vánoční hvězděNejlepší přítelVšechno nebo nicZahradnictví: DezertérZahradnictví: Rodinný přítelDvojníciŘachandaVybíjenáAndělé všedního dneKrásnoZakázané uvolněníOccamova břitvaPerfect Days - I ženy mají své dnyÚtěk do BudínaDen, kdy nevyšlo slunceDevadesátkyRédlNádražíNejlepší BakalářiObchoďákOrdinace v růžové zahraděÚtěk do BudínaMotel AnathemaCesta kolem světa


Aktualizace osobnostního profilu Ondřej Sokol: 4.12. 2023 07:26