Michael Shannon 49 let


Narozen v americkém Kentucky, vyrůstal od roku 1974 v rozvedené rodině matky právničky a otce, profesora účetnictví. Michael Shannon začal svoji hereckou dráhu na prknech divadla A Red Orchid Theatre v Chicagu, kde v mládí přebýval u svého otce. Dostával vesměs menší vedlejší role s nimiž začínal i u filmu. Jeho debutem se stal snímek GROUNDHOG DAY (1993).

Nejzásadnějším zlomem v jeho kariéře se však stal rok 2008 a film REVOLUTIONARY ROAD (Nouzový východ), kde ve vedlejší roli psychicky narušeného, ale zároveň geniálního Johna místy zastiňoval svým výkonem i Leonarda DiCapria a Kate Winslet. Za brilantní herecký výkon si Michael Shannon vysloužil několik nominací a ocenění, z nichž nejvýznamnější je bezpochyby nominace na Oskara za herce ve vedlejší roli.


7.8.1974
Lexington, Kentucky, USA
Michael Shannon csfd

McCarthyA Little White LieFlashMotorkářiAbandonedAmsterdamBullet TrainNight's EndSrdce vítězůEcho BoomersThe QuarryNa nože12 hrdinů451 stupňů FahrenheitaState Like SleepVšechno, co měliPottersvilleTvář vodyVálka vynálezcůBatman v Superman: Úsvit spravedlnostiElvis & NixonFrank a LolaLovingoviNoční zvířataPoor BoyPůlnoční dítěSůl a oheňWolvesZnámá neznámáByla to divoká nocVšechno, co mám99 domovůJe prostě báječnáRuka v rukávuYoung OnesMuž z oceliSklizeňBahno z MississippiExpresní zásilkaThe IcemanKazatel KalašnikovReturnThe Broken TowerÚkryt13Jonah HexThe RunawaysDarHledanýSynku, synku, cos to provedŠpatnej poldaNouzový východBlackbirdNež ďábel zjistí, že seš mrtvejPříběhy zbraníŠtěstí ve hřeBroukHurá do basyMarvelousWorld Trade Center


Aktualizace osobnostního profilu Michael Shannon: 31.10. 2023 16:15