Andrea Riseborough 42 let


Andrea Louise Riseborough je britská filmová, divadelní a televizní herečka pocházející z Whitley Bay. Vystudovala Royal Academy of Dramatic Art, kde v roce 2005 graduovala.

Roku 2008 získala hlavní roli v televizním filmu MARGARET THATCHER: THE LONG WALK TO FINCHLEY, za kterou byla nominována na cenu British Academy Television Awards. V tom samém roce také ztvárnila fiktivní postavu Angelicy Fanshaw v televizní historické minisérii THE DEVIL'S WHORE (Ďáblova pouta) z období Anglické občanské války.

V roce 2010 si zahrála ve filmech VYROBENO V DAGENHAMU a NEOPOUŠTĚJ MĚ a ve filmové adaptaci novely Grahama Greena BRIGHTON ROCK. Téhož roku začala natáčet film W.E režírovaný Madonnou, kde ztvární roli Wallis Simpson, ženy, kvůli které se anglický král Eduard VIII. vzdal trůnu.

Na filmovém festivalu Berlinale 2011 získala cenu Shooting Stars Award, která je každoročně udělována organizací EFP deseti mladým evropským hercům. V roce 2011 se objeví ve filmovém dramatu z druhé světové války s názvem RESISTANCE.


20.11.1981
Newcastle upon Tyne, Tyneside, England, Velká Británie
Andrea Riseborough csfd

LeeAmsterdamMatilda Roalda Dahla: MuzikálPlease Baby PleaseTo LeslieWhat RemainsElektrizující život Louise WainaHere BeforeLuxorNenávistPossessorPrůvodce přežití v New YorkuBurdenMandy - Kult pomstyNancySouboj pohlavíZtratili jsme StalinaIm TodestraktMindhornNoční zvířataSvědek obžalobyHiddenBirdmanThe MoneyThe Silent StormChceš pěstí?NevědomíOdpojitShadow DancerKrálova láskaResistanceNeopouštěj měVyrobeno v DagenhamuČerný chlapecMad Sad & BadHappyMargaret Thatcherová - Dlouhá cesta do FinchleyĎáblova poutaMagiciansThe Secret Life of Mrs. BeetonVenušeO čem všem je láskaVery Social Secretary, AThe PalaceAlice & JackNula nula nulaWacoČerné zrcadloBloodlineNational Treasure


Aktualizace osobnostního profilu Andrea Riseborough: 14.11. 2023 21:26