Carla Gugino 52 let


Carla se narodila v Sarasotě na Floridě. V pěti letech se po rozvodu rodičů s matkou přestěhovala do Paradise v Kalifornii, kde zakusila velice bohémskou a netypickou výchovu s častým stěhováním v rámci tohoto státu. Jeden čas bydlela dokonce v teepee v severní Kalifornii. V patnácti ji objevila modelingová agentura v San Diegu a poslala ji do New Yorku, aby tam začala s kariérou modelky. Avšak tvrdý a svazující svět modelingu ji brzy připravil o většinu iluzí, a tak se urychleně vrátila zpět do LA ke své tetě Carol, na jejíž doporučení se dala na hraní - vzhled na to jistě měla.

V roce 1996 jste ji mohli vidět v lehce fantasy komedii s J. Travoltou MICHAEL, po níž přijala roli v sitcomu SPIN CITY (u nás vysílaném pod názvem Všichni starostovi muži), kde vystupovala jako přítelkyně hlavního představitele v podání Michaela J. Foxe. Po několika epizodách byl však seriál přestavěn a Carla z něj odešla. Ať už to bylo kvůli rozhodnutí autorů show, že pro Foxovu postavu bude lepší, když bude svobodný a nezadaný, nebo kvůli jejímu údajnému tvrzení, že se jí život v NY, kde se série natáčela, nelíbí, Carla se vrátila zpět do Kalifornie, kde dostala několik menších příležitostí. V roce 1998 zaujala v záporné roli svůdné krásky s blond parukou v thrilleru SNAKE EYES (Hadí oči) s N. Cagem. Ve stejném roce si vyzkoušela i produkci u snímku JUDAS KISS, natáčeném v Torontu, ve kterém si i sama zahrála vůdkyni gangu zosnujícím únos.

Posléze se Carla vrátila k práci v televizi, když se připojila k hlavnímu osazenstvu finální série CHICAGO HOPE. V roce 2000 se také objevila na Brodwayi ve hře A. Millera AFTER THE FALL. Následující rok Carle přinesl její první setkání s režisérem Robertem Rodriguezem při natáčení prvního dílu SPY KIDS - ztřeštěné špionážní komedie, kde hrála manželku A. Banderase a matku hlavních hrdinů. Do této role se vrátila ještě dvakrát v pokračováních SPY KIDS 2: ISLAND OF LOST DREAMS (2002) a SPY KIDS 3-D: GAME OVER (2003). Mezitím si zahrála striptérku ve filmu Wayna Wanga THE CENTER OF THE WORLD (2001) a také ženu Jet Liho v jeho filmu THE ONE (2001), futuristickém příběhu o policajtovi bojujícím proti svému dvojníkovi z paralelního vesmíru. Ve stejném roce se objevila i ve strašidelném filmu s příšerou z hlubin SHE CREATURE. Na podzim 2003 si zahrála titulní roli krásné federální agentky v krimi dramatu KAREN SISCO podle románu Elmora Leonarda. Spatřit jste ji mohli i ve filmu s J. Lopezovou OUT OF SIGHT (2003).

V roce 2005 znovu spolupracovala s R. Rodriguezem ve vizuálně strhující adaptaci komiksové noir série Franka Millera SIN CITY - MĚSTO HŘÍCHU, kde si zahrála Lucille, lesbickou kurátorku Marva v podání M. Rourka a nutno dodat, že při malém prostoru, který v tomto filmu její postava měla, zde ukázala skutečně hodně... Poté získala jednu z hlavních rolí v seriálu THRESHOLD, dramatu o městečku na Floridě, které se zotavilo z ničivých účinků hurikánu, který byl pravděpodobně způsoben neznámými vetřelci z vesmíru. Carla zde hraje vědkyni, která se se svým týmem snaží záhadě přijít na kloub.


29.8.1971
Sarasota, Florida, USA
Carla Gugino csfd

Lisa FrankensteinOrion a tmaSan Andreas 2The Swinging Lanterns StoriesJsme v tom spoluLiga spravedlnosti Zacka SnyderaVýbušnej koktejlZamčený pokojGerald's GameVesmír mezi námiBatman v Superman: Úsvit spravedlnostiCity of SinSyoopeo peulenjeuWolvesSan AndreasShodaMuž z oceliHotel NoirGirl Walks Into a BarI Melt with YouPan Popper a jeho tučňáciSucker PunchÚkrytŠťastný Nový rokElektra LuxxRychlejšíZítra snad bude lípNenarozeníStrážci - WatchmenThe Mighty MacsÚtěk na Horu čarodějnicŽeny v nesnázíchOprávněné vraždyAmerický gangsterKomplicOběť: Lovec krveHazardNoc v muzeuSin City - město hříchuThe Life CoachSpy Kids 3-D: Game OverZpívající detektivSpy Kids 2: Ostrov ztracených snůBytost z hlubinJedinečnýSpy Kids: Špioni v akciStřed světaThe Jimmy ShowČas zázrakůHadí očiJidášův polibekNa konci silRošády láskyDomácí válkyMichaelNeuvěřitelná cesta 2: Ztraceni v San FranciskuWedding Bell BluesRapsodie v MiamiDospívání po americkuRudá horečka


Aktualizace osobnostního profilu Carla Gugino: 16.3. 2024 19:41