Tom Amandes 65 let


Tom Amandes se narodil jako šesté z 11ti dětí. Pochází z malého města Richmond v Illinois. S hraním začal už jako malý chlapec. Své první herecké zkušenosti sbíral doma se svými sourozenci, hraní před větším publikem si pak vyzkoušel v různých školních představeních. Poté, co ukončil Goodmanovu divadelní školu, začal vystupovat v divadlech v Chicagu. Objevil se v mnoha představeních a na takových jevištích jako Court Theatre a Body Politic Theatre.

Dále jsme jej mohli potkat jako hostujícího herce v seriálech THE GUARDIAN, JAG, SPIN CITY, SISTERS a ZE ZEMĚ NA MĚSÍC (From the Earth to the Moon, 1998), PRIVATE PRACTICE (2007), ELI STONE (2008) aj.. Co se týče jeho filmové kariéry mohli jsme ho vidět ve filmech TÉMĚŘ BEZ ŠANCE (Brokedown Palace,1999), DLOUHÝ POLIBEK NA DOBROU NOC (The Long Kiss Goodnight, 1996), TÁTA Z PLAKÁTU (Billboard Dad, 1998), kde si mimo jiné zahrál vedle dvojčat Olsenových, dále si zahrál ve filmech POKUD VĚŘÍŠ (If you Believe, 1999), ŽIVĚ Z BAGDÁDU (Live From Baghdad, 2002) a BONEVILLE (2006) atd.

Tom Amandes je podruhé ženatý s Nancy Everhard, kterou poznal při castingu na seriál Nedotknutelní. Současně si oba zahráli v seriálu Everwood, kde se Nancy objevila jako Sharon Hartová. Tom rád pracuje pod širým nebem, byl členem irského folkového pěveckého a tanečního souboru a v devadesátých letech spolupracoval s kapelou The Coors. Má tři děti.


9.3.1959
Chicago, Illinois, USA
Tom Amandes csfd

Milion malých střípkůNová šanceSkrytá pravdaZachraňte LincolnaLuckyBonnevilleDivoká nocŽivě z BagdáduKdyž se duchové zlobíDown Will Come BabyPokud věříšTéměř bez šanceDalší šanceTáta z billboarduDlouhý polibek na dobrou nocLáska na ostří nožeBecause Mommy WorksHaló, tady ShirleeOverexposedPerry MasonNa seznamu smrtiMyšlenky zločinceNeuvěřitelnáPerfect HarmonyV zajetí kouzelArrowDobré mravyBude lípThe DetourTimelessChicago FirePomsta


Aktualizace osobnostního profilu Tom Amandes: 9.11. 2023 02:28