Felicity Jones 40 let


Anglická herečka Felicity Jones se narodila dne 17. října 1983 v Birminghamu. K herectví byla vedena svým otcem, a poté i strýcem, převážně televizním hercem. Vystudovala angličtinu na Oxfordu a v současné době žije v přítelem v Londýnské čtvrti Bethnal Green.

V roce 2007 získala titulní roli Catherine Morlandové v televizní adaptaci románu Jane Austenoví OPATSTVÍ NORTHANGER, kde si zahrála s vycházející hvězdou Carey Mulligan a irským hercem Liamem Cunninghamen, a poprvé se objevila na skutečných divaldelních prknech ve hře That Face v Royal Court Theatre v Londýně. Rok 2008 přinesl pro Felicity obsazení do dílu známého britského seriálu PÁN ČASU a objevila se ve filmech NÁVRAT NA BRIDESHED a TEMNÉ VZPOMÍNKY. Ztvárnila také další divaldení roli v Londýně ve hře The Chalk Garden, za kterou byla nominována jako nejlepší nováček v Evening Standard Theatre Awards za rok 2008. Za zmínku stojí i film CHÉRI, romantické drama z období před první světovou válkou, kde sice její postava téměř nepromluvila, ale Felicityin herecký výkon to nijak neochudilo.

V roce 2010 natočila komedii CEMETERY JUNCTION, napsanou a natočenou známými britskými tvůrci Ricky Gervaisem a Stephen Merchantem, a filmovou adaptaci THE TEMPEST. V lednu 2011 získala speciální cenu poroty na Sundance Film Festival za roli Anny ve filmu LIKE CRAZY.


17.10.1983
Birmingham, West Midlands, England, Velká Británie
Felicity Jones csfd

The BrutalistDead ShotPoslední dopis od milenceDračí zeměPůlnoční nebeVzduchoplavciOn the Basis of SexInfernoRogue One: Star Wars StorySrážkaVolání netvora: Příběh životaPravdivý příběhAmazing Spider-Man 2Johnny Worricker: Bitevní poleTeorie všehoNadechni seVášeň mezi řádkyPočasí jako malovanéAlbatrosHolka s prknemNa straně osmVrtěti ženouZamilovaníBouřeCemetery JunctionSoulBoyChériNávrat na BridesheadTemné vzpomínkyNorthangerské opatstvíTreasure SeekersGirlsDeník Anny FrankovéMasterpiece ContemporaryPán časuCape WrathServantsČarodějnice školou povinnéČarodějnice školou povinnéThe Stories: The Making of 'Rogue One: A Star Wars Story'Leading Lady PartsStar Wars: Síly osuduHollywood InsiderIMDbriefThe 74th Golden Globe AwardsThe IMDb ShowOscar's Red Carpet 2015The 21st Annual Screen Actors Guild AwardsThe 87th Annual Academy AwardsThe EE BAFTA Film Awards 2015The Meredith Vieira ShowMódní styl hvězdConanRed Carpet ReportBBC News: 8pm SummaryEntertainment Tonight CanadaE! Živě z červeného koberceSidewalks Entertainment


Aktualizace osobnostního profilu Felicity Jones: 7.5. 2024 01:22