Claudia Gerini 52 let


Claudia Gerini se narodila 18. prosince 1971 v Římě ve čtvrti S. Giovanni. Už jako dítě se bavila tím, že s kamarádkami uspořádala talent show. Ve třinácti letech se přihlásila do soutěže Miss Teenager. Pilně doma trénovala zpěv i tanec a její vytrvalost byla odměněna prvním místem v roce 1985. V porotě této soutěže byl tehdy 53 letý Gianni Boncompagni, který se stal později oficiálním partnerem Claudie. To vyvolalo velkou vlnu nevole z důvodu mládí Claudie a věkového rozdílu. Jak to brali rodiče Claudie asi není třeba komentovat.

Když vystupovala Claudia v divadle Teatro Colosseo v Římě. Ten večer byl mezi diváky v přízemí, také Carlo Verdone. Claudia ho velmi zaujala a když v roce 1995 natočil povídkový film VIAGGI DI NOZZE (1995), film se stal hlavní trhákem co se týká peněžního zisku v posledních deseti letech. Samozřejmě to mělo také kladný vliv na popularitu Claudie, jak u kritiky, tak u médií i veřejnosti. V tomto povídkovém filmu hrála Jessicu mladou ženu vydávající se na svatební cestu do Florencie se svým novomanželem. Spolu s Carlo Verdonem se rozhodli, že natočí další film SONO PAZZO DI IRIS BLOND (1996), kde se konečně podařilo Claudii také zpívat. Hrála zde smyslnou servírku Iris, která zpívá popové písničky a hlavní hrdina, starší muzikant Carlo Verdone pro ní úplně ztrácí hlavu. Spolupráce se vrátila ještě roku 2008 při snímku GRANDE, GROSSO E VERDONE.

Claudia se koncem devadesátých let vydala na cestu do USA a po návratu pokračovala ve své italské filmové kariéře. Přicházejí snímky LA VESPA E LA REGINA (1999) či LUCIGNOLO (1999). V roce 2004 hrála Claudii Procles v dramatu Mela Gibsona UMUČENÍ KRISTA. V roce 2011 Claudia hraje silnou dramatickou roli Monicy ve filmu IL MIO DOMANI. V roce 2012 se Claudia vrací ke komedii a to rolí Giulie ve snímku COME BELLO FAR L´AMORE od Fausta Brizziho. Rovněž se od roku 2012 objevuje v koprodukčním televizním seriálu LABYRINTH. Film inspirovaný skutečným osudem Kaspara Hausera, osmnáctiletého mladíka, který se poprvé objevil v Norimberku v roce 1828, poté, co strávil mládí unesen a držen v naprosté samotě je snímek LA LEGGENDA DI KASPAR HAUSER. Claudia zde přesvědčivě ztvárnila roli vévodkyně.

Její talent nezůstal nepovšimnut, a tak znamenalo Flaiano International Prizes v roce 1997 pro Claudii ocenění pro nejlepší herečku „Golden Pegasus“ za roli Iris ve filmu SONO PAZZO DI IRIS BLOND (1996). Stříbrnou stuhu roku 2008 obdržela díky snímku GRANDE, GROSSO E VERDONE (role Enza Sessa). Na Stříbrnou stuhu byla ještě nominována v letech 2005 a 2007. Třikrát byla také nominována na David di Donatello Awards (1997, 2004 a 2009). Roku 2004 také získala ocenění „Capri Actress Award“.


18.12.1971
Řím, Lazio, Itálie
Claudia Gerini csfd

Amleto è mio fratelloI migliori giorniI peggiori giorniL'ordine del tempoLo sposo indecisoSciacca, un sogno fatto in SiciliaThe WellLasciarsi un giorno a RomaTapirulànZachraňte tygraDiabolikDokud nás Bůh nerozdělilMancino naturaleSulla giostraAnna RosenbergBurraco FataleHammametA mano disarmataDolceromaNon sono un assassinoZtracená minulostA casa tutti beneDetective per CasoJohn Wick 2Láska a podsvětíNove lune e mezzaIl traduttoreNemiche per la pelleL'esigenza di unirmi ogni volta con teTutta colpa di FreudAmiche da morireIndovina chi viene a Natale?Com'è bello far l'amoreLabyrintLegenda o Kašparu HauseroviRealityTulpa - Perdizioni mortaliUna famiglia perfettaVelitel a čápIl mio domaniDiverso da chi?ExLe segretarie del sestoMeno male che ci seiAspettando il soleGrande, grosso e VerdoneNoční můra od vedleLa TerraNeznámáTajná cestaGuardiani delle nuvoleNehýbej seUmučení KristaAl cuore si comandaPod toskánským sluncemSindibád: Legenda sedmi moříPlaya de los galgos, LaFrancesca e NunziataHS - hors serviceLáska, život, lži


Aktualizace osobnostního profilu Claudia Gerini: 16.11. 2023 18:38