Jitka Sedláčková 63 let


Jitka Sedláčková pochází z Prahy, od dětství hrála na klavír a také navštěvovala dramatický kroužek. Na gymnáziu získala základy hereckého vzdělání pod vedením Ivana Vyskočila, následně vystudovala herectví na DAMU (1983). V poměrně krátkém sledu pak strávila dvě angažmá v Činoherním studiu v Ústí nad Labem a v Národním divadle v Brně, v roce 1989 pak natrvalo zakotvila v Divadle pod Palmovkou. Zde se uplatňuje ve hrách různých žánrů i proveniencí (Obchodník s deštěm, Královna Kristina, Zdravý nemocný, Žebrácká opera, Tramvaj do stanice Touha, Kočka na rozpálené plechové střeše). Pohostinsky hraje i na dalších pražských scénách, například v Semaforu, Viole nebo Divadle Bez zábradlí, řadu výrazných příležitostí jí nabídlo Divadlo v Řeznické (Tonka Šibenice, Koketka, Farma pod jilmy, Biletářka, Král Ubu nebo Jeppe z kopečku). V roce 2001 založila vlastní divadelní agenturu, která působí v Malém Nosticově divadle; do jejího repertoáru převzala Sedláčková některé hry, ve kterých účinkovala již předtím na jiných jevištích.

Podstatně výraznější je působení Jitky Sedláčkové pro televizi, s níž navázala spolupráci ještě jako brněnská herečka seriálem U NÁS DOMA (1988), následně hrála v četných inscenacích (MAIGRETŮV PRVNÍ PŘÍPAD, 1991; DOKTOR MUNORY A JINÍ LIDÉ, 1997; I VE SMRTI SAMI, 2004; TO HORKÉ LÉTO V MARIENBADU, 2006). V posledních letech se ale nejvíce zviditelnila účastí v televizních seriálech (NEMOCNICE NA KRAJI MĚSTA PO DVACETI LETECH, 2003; HOP NEBO TROP, 2004; POSLEDNÍ SEZÓNA, 2006; MÍSTO V ŽIVOTĚ, 2006; SVĚTLA PASÁŽE, 2007). Herecký profil Jitky Sedláčkové dotváří také její hojné obsazování v dabingu, mluvila například v seriálech Melrose Place, Nemocnice Chicago Hope, ve filmu Hello, Dolly namluvila Barbru Streisand.

Jitka Sedláčková je vdaná a má syna Filipa.


18.3.1961
Praha, Československo
Jitka Sedláčková csfd

SuperženaJak přežít svého mužeMůžem i s mužemDům na samotěSrdce na dlaniVánoční příběhJedině TerezaCasting na láskuDariaRomán pro pokročiléŠpindl 2Hurvínek a kouzelné muzeumNejlepší přítelŠpindlBezva ženská na krkuZločin v PolnéFotografTři bratřiZejtra napořádBabovřeskyDešťová vílaVodník a KarolínkaDavid CopperfieldHrobníkŠejkNebe a VincekMuž a stínTo horké léto v MarienbaduI ve smrti samiMilenci a vraziPrsten krále řekyMalovaný dětiMaryškaMach, Šebestová a kouzelné sluchátkoTakový slušný člověkCo chytneš v žitěDoktor Munory a jiní lidéPoe a vražda krásné dívkyDie WinterreiseNěco lehčíhoDiscopříběh 2Maigretův první případChybná diagnózaHonzíkPřípady pana JaníkaDivoká srdceOsmý div světaSkrznaskrzUzavřený okruhŇoumaČtvrtá strana trojúhelníkuOdpouštím ti, tatínkuJak svět přichází o básníkyRevírZlatá labuť


Aktualizace osobnostního profilu Jitka Sedláčková: 30.10. 2023 19:46