Eddie Izzard 62 let


Komik, dyslektik, maratónec, transvestita, zbloudilý Python...to jsou všechno přízviska, která se hodí k výstřednímu britskému herci. Plným jménem Edward John Izzard je sice Brit, ale narodil se 7. 2. 1962 v jemenském Adenu, když tam jeho rodiče byli pracovně. Matku ztratil v šesti letech - zemřela na rakovinu. Sklon k veřejnému předvádění se definitivně potvrdil během studií, než se dostal k filmu, proslul jako bavič v divadle a v televizi.

Jeho doménou zůstává "bavičství" a je také dobrý imitátor, převážně Jamese Masona a Seana Conneryho. Jeho humor je silně ovlivněn Monty Pythony, zejména bizarním skákáním od tématu k tématu a improvizací. Nějakými scénáři se - tedy alespoň na pódiu - Eddie jako dyslektik zásadně neřídí. V roce 1999 byl hostem televizního speciálu k třicátému výročí založení zmíněné skupiny komiků a John Cleese o něm prohlásil, že byl zbloudilým Pythonem.

Eddie je, jak bylo v úvodu řečeno, znám i svým transvestitismem. Střídavě si pro svá vystoupení vybírá mužské a ženské šaty a prohlašuje, že závidí dívkám jejich ňadra. Když má definovat svoji sexualitu, říká, že se cítí kompletně jako muž, ale navíc ještě z poloviny jako žena. V roce 2009 bez nějaké větší přípravy naběhal mezi britskými a skotskými městy postupně 1 100 mil (po 30 mílích denně) - nikoliv z hecu, ale vydělával tím peníze na charitu. V politice fandí Eddie labouristům a finančně je podporuje. Svůj soukromý život si s ohledem na své blízké udržuje v tajnosti.


7.2.1962
Aden, Jemen
Eddie Izzard csfd

Doctor JekyllMRock Dog 3: Battle the BeatKalifornský senZa pět dvanáctBoyz in the WoodPíseň jmenSněžný klukThe Flip SideLEGO® Batman filmViktorie a AbdulPes ro(c)kuWhisky Galore!Day Out of DaysVšechno, co chcešCastles in the SkyMonty Python živě (převážně)Životní šanceMockingbird LaneOstrov pokladůWhat About Dick?Auta 2Ztracené VánoceHugeZítra snad bude lípDen trifidůEddie Izzard: Live from WembleyRageIgorValkýraDannyho parťáci 3KitchenNapříč vesmíremPan VčelkaDivočinaMoje superbejvalkaRomance a cigarety5 dětí a ToBlueberryDannyho parťáci 2Revengers TragedyKomando v sukníchLepší společnostNikomu nevěř!Ve stínu upíraKriminálMystery MenSametová extázeInspector DerrickLust for GloriousTajný agentAristophanes: The Gods Are LaughingOpen FirePachateléDrž se blízko


Aktualizace osobnostního profilu Eddie Izzard: 6.11. 2023 03:21