Noomi Rapace 44 let


Švédská herečka islandského původu, Noomi Rapace se narodila 28. prosince 1979 v Hudiksvallu. Její otec Rogelio Durán byl španělským zpěvákem Flamenca z Badajozu. Dětství strávila v Järna a pak v Flúðir na Islandu. Žila se svou matkou a nevlastním otcem ve Flúðir, když jí bylo 5 - 8 let.

Od roku 1998 do roku 1999 studovala na Skara Skolscen. Poté přijala v letech 2000 - 2001 angažmá v Theater Plaza, v roce 2001 v Orionteatern, 2002 Teater Galeasen a v roce 2003 v Stockholmském městském divadle a Royal Dramatic Theatre.

Noomi Rapace je vdaná za herce Ola Rapace a mají spolu syna. Slávu jí přinesla role Lisbeth Salanderové v sérii filmů natočených podle knižní trilogie Stiega Larssona Millenium: MUŽI, KTEŘÍ NENÁVIDÍ ŽENY (2009), DÍVKA, KTERÁ SI HRÁLA S OHNĚM (2009) a DÍVKA, KTERÁ KOPLA DO VOSÍHO HNÍZDA (2009), které zaznamenaly ve Švédsku a ostatních severských zemích velký úspěch.


28.12.1979
Hudiksvall, Gävleborgs län, Švédsko
Noomi Rapace csfd

Alive AloneCallasKlub nájemných vrahůThe PriceNebudeš samaČerný krabAdaCesta za smířenímTajemství v násCloseMůj andílekStockholmský syndrom7 životůBrightV utajeníVetřelec: CovenantRuptureDítě číslo 44Špinavý prachyPomsta mrtvého mužePrometheusVášeňBabycallSherlock Holmes: Hra stínůNa druhé straněDívka, která kopla do vosího hnízdaDívka, která si hrála s ohněmMuži, kteří nenávidí ženyDaisy DiamondDu & jagSökarna - ÅterkomstenBlodsbröderLovisa och Carl MichaelÄlskar, älskar och älskarCapricciosaSanning eller konsekvensDjangoJack RyanMillenniumLabyrintLabyrint mobisodesStora teaternTusenbröderPusselbitarTre kronorFilm o filmu Dítě číslo 44Prometheus: The Weyland FilesThe Furious Gods: Making PrometheusRolling Stones: Doom and GloomAlien: Covenant - AdventAlien: Covenant - Prologue: The CrossingEnhälligt beslutToleransens gränserEn utflykt till månens baksida


Aktualizace osobnostního profilu Noomi Rapace: 10.11. 2023 23:38