Vincent Riotta 65 let


Vincent Riotta je v Anglii narozený divadelní a filmový herec.

Mezi jeho zaznamenáníhodné televizní počiny můžeme zařadit britský nekonečný seriál CORONATION STREET /1960-současnost 2013/, americký vojenský drama seriál JAG /1995-2005/, drama-komediální seriál MONK /2002-2009/ nebo akční seriál ALIAS /2001-2006/.

Ve filmové branži proslul rolí v nezávislém snímku o mafii AL CAPONE, za který získal v roce 1995 cenu pro nejlepšího herce na MFF v Barceloně. V roce 2002 ztvárnil hlavní postavu Rica Moralese v dramatu BELLA BETTIEN. Účinkoval v mnoha cameo rolích např. ve filmu s Penelope Cruz a Nicholasem Cagem CAPTAIN CORELLI'S MANDOLIN /2001/. Nicméně, divákům je nejvíc znám pro jednu z hlavních mužských rolí v romantické komedii UNDER THE TUSCAN SUN /2003/, kde hrál spolu s Diane Lane a italským hrecem-kolegou Raoulem Bovou. V roce 2005 hrál postavu Bennyho v krimi dramatu REVOLVER spolu s Rayem Liottou a Jasonem Stathamem. Vedlejší roli policajta si zahrál v blockbusteru THE DARK KNIGHT /2008/ a jeho nejnovějším filmem, ve kterém hrál postavu Laudova mechanika je životopisný snímek RUSH /2013/ o jezdecké kariéře Nikiho Laudy.

Kvůli častým ztvárněním italských mužů se kritici a diváci mylně domnívají, že Riotta je Ital. Umí sice plynně italsky, ale je to Angličan narozený a vychovaný italskými imigranty.


3.1.1959
Londýn, England, Velká Británie
Vincent Riotta csfd

Book Club: The Next ChapterGoffredo e l'Italia chiamòGood VibesIl meglio di teIo sono FranchittoI racconti della domenicaLupo BiancoRocketry: The Nambi EffectTárAnemosKlan GucciDivorzio a Las VegasDva papežovéEntro MezzanotteLáska v ŘíměSladký konec dneOperace Entebbe55 schodůČerný motýlČínská vdovaIn guerra per amoreInfernoNatale a Londra: Dio Salvi la ReginaRomeo and JulietRivalovéTen třetíCarusoGoltzius a společnost PelikánAmanda Knox: Vražda v ItáliiSotto il cielo di RomaButterfly zone - Il senso della farfallaNineTemný rytířMěsíc a hvězdyUltimo dei Corleonesi, L'Giovanni Falcone, l'uomo che sfidò Cosa NostraOdposlechStíny minulostiZatmíváníRevolverDevět životůOdpověz miBestieEnzo FerrariPod toskánským sluncemBella BettienLágrNebeOtec NadějePadriPsí hvězdaMandolína kapitána CorellihoNa dně oceánuTanečnice od Modrého leguánaCesta do CannesFalling SkyMatter of TrustEdgar Wallace: Der BlindeLáska a válkaBible - Starý zákon: Mojžíš


Aktualizace osobnostního profilu Vincent Riotta: 9.11. 2023 01:36