Tim Minchin 48 let


Timothy David Minchin, známý jako Tim Minchin je australský komik, herec, skladatel a muzikant. Narodil se 7.října 1975 v Northamptonu v Anglii do rodiny australských přistěhovalců. Vychováván byl však v Austrálii, kde navštěvoval místní soukromou školu. Zde se poprvé seznámil s hraním na klavír. Po třech letech se však tohoto snažení vzdal , protože nebyl zvyklý na disciplínu, která byla s hráním spojována. Láska ke klavíru přišla, až se svobodou hraní vlastních písniček se svým bratrem, Danem.

Důležitým faktorem Timova vystupování je nejen hudební doprovod klavíru nebo kytary ,ale také zajímavá "rockerská" image, která zahrnuje výrazné oční stíny, rozházené vlasy a trochu netradiční vystupování bez bot. Častou inspirací jeho písniček je jeho vlastní život. Mezi jeho nejznámější písničky patří např. Prejudice, Rock N Roll Nerd nebo the Pope Song.

Do povědomí se nám tento australský komik může dostat i díky filmu. V roce 2008 se poprvé objevil v Australském dramatu TWO FISTS, ONE HEART, o lásce a boxu, kde si zahrál jednu z vedlejších postav. V roce 2010 přišla další role, a to v krátkometrážním animovaném filmu THE LOST THING, kde propůjčil svůj hlas hlavní postavě. V následujícím roce si zahrál v rockové klasice JESUS CHRIST SUPERSTAR. Od roku 2013 ho můžeme vidět zatím v jeho nejúspěšnější roli v seriálu CALIFORNICATION, kde ztvárňuje rockovou hvězdu Atticuse Fetche.


7.10.1975
Northampton, Northamptonshire, England, Velká Británie
Tim Minchin csfd

ScarygirlTim Minchin: BackKrálíček Petr bere do zaječíchZpátky do divočinyRobin HoodUtajená řekaTim Minchin: Ready for This?Two Fists, One HeartFerina LišákUprightOrange is the New BrownSquintersNo ActivityCalifornicationJust for LaughsScience FrictionMatilda & MeNevěřícíTim Minchin and the Heritage OrchestraRock n Roll NerdTim Minchin: So F**king RockThe Most Annoying Pop Songs.... We Hate to LoveAustralian StoryPocta ShakespearoviJesus Christ Superstar liveStormMatilda Roalda Dahla: MuzikálTim Minchin: So Live


Aktualizace osobnostního profilu Tim Minchin: 3.4. 2024 10:33