Filmové informace

Dobrodružství námořníka Sindibáda csfd

Dobrodružství námořníka Sindibáda

Info
Československo, 1971, 14 min
Žánr
Animovaný - Krátkometrážní - Pohádka
Režie
Karel Zeman
Hrají
Jan Tříska

Popis filmu Dobrodružství námořníka Sindibáda 1971

Sindibád žil poklidně v domě svého otce, ale tenkrát když vítr přinesl vůni moře, nechal se zlákat k dobrodružné plavbě. Uprostřed širého moře však nepřipraveným námořníkům došly veškeré zásoby. Jedinému Sindibádovi se podařilo ulovit rybu, ale kvůli svému dobráctví jí propustil. Ryba mu na oplátku daruje překrásný perlový náhrdelník. Když už hrdina začíná svého činu litovat, objeví se na obzoru země. Záhy se však ukáže, že se jedná o obří velrybu, která zde po celé věky odpočívala. Rozlícené zvíře rozmetá loď a Sindibádovi druzi utonou. Našeho hrdinu by čekal stejný osud, kdyby se na scéně znovu neobjevila propuštěná ryba, která jej vysadí na pevnině. Sindibád je již stižen takovým hladem, že neváhá v nejbližším městě vyměnit drahocenný náhrdelník za čerstvý bochník chleba. Ale osud si s ním nepěkně zahraje ještě jedenkrát. Ten samý den je vyloupena sultánova pokladnice a náš hrdina je hlavním podezřelým. Díky duchapřítomnosti sultána a především jeho dcery je však po právu propuštěn a stává se sultánovým hostem a společníkem princezny. (J.Connor)


Související filmy

Zkrocený démon. Sedmá cesta námořníka SindibádaMořský sultán. Šestá cesta námořníka SindibádaV zemi obrů. Třetí cesta námořníka SindibádaMagnetová hora. Čtvrtá cesta námořníka SindibádaLétající koberec. Pátá cesta námořníka SindibádaDruhá cesta námořníka Sindibáda

Aktualizace: 2024-4-24
Reklama:

Dobrodružství námořníka Sindibáda CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Dobrodružství námořníka Sindibáda online
517





Vyzkoušejte: