Filmové informace

Magnetová hora Čtvrtá cesta námořníka Sindibáda csfd

Magnetová hora. Čtvrtá cesta námořníka Sindibáda

Info
Československo, 1973, 15 min
Žánr
Animovaný - Krátkometrážní - Pohádka
Režie
Karel Zeman
Hrají
Jan Tříska

Popis filmu Magnetová hora Čtvrtá cesta námořníka Sindibáda 1973

Sindibád a jeho druzi během plavby narazí na tajemný ostrov tvořený obří horou. Než pochopí, co se děje, je pozdě. Magnetová hora je nenávratně přitahuje na své útesy. Z úzkých je dostane stará obří želva, která loď odtáhne z dosahu smrtící pasti. Zase jednou moře projevilo k Sindibádovi náklonnost. Po několika dnech námořníci doplují k jinému ostrovu, na kterém se to jen hemží vojáky - starému sultánovi se totiž ztratila dcera a teď po ní marně pátrá. Večer k Sindibádově lodi připlouvá kocábka s tajemným cizincem, který mu za jeho loď nabídne nekonečný pytel zlata. Sindibád přijímá a cizinec odplouvá s princeznou skrytou ve svém plášti do dáli. Na břehu chce náš hrdina vyplatit své druhy, ale je spatřen sultánovými vojáky, kteří ho zajmou. Sindibád se pokouší u sultána vykoupit svůj život, ale starý chamtivec stále není spokojen. Sindibáda svrhne do podzemních chodeb paláce a kopa zlata v jeho trůnní síni utěšeně roste. Sultán však netuší, že pytel je třeba znamením zastavit, a tak hromada zlata roste a roste, až zaplaví celý ostrov. Zlatá hora přitahuje lapky a hrdlořezy ze širokého okolí snad ještě více, než sama hora magnetová. Lidé jsou omámeni zlatou horečkou, loupí a zabíjejí se navzájem. Nakonec již hora neudrží tíhu zlata a hřmotně se potopí do moře. Sindibád nezatížen zlatým lupem se jako jediný člověk zachrání a na přeživším koni, snad nejzvláštnějším to plavidlem pro námořníka, odplouvá. (J.Connor)


Související filmy

Zkrocený démon. Sedmá cesta námořníka SindibádaMořský sultán. Šestá cesta námořníka SindibádaV zemi obrů. Třetí cesta námořníka SindibádaLétající koberec. Pátá cesta námořníka SindibádaDruhá cesta námořníka SindibádaDobrodružství námořníka Sindibáda

Aktualizace: 2024-4-24
Reklama:

Magnetová hora. Čtvrtá cesta námořníka Sindibáda CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Magnetová hora. Čtvrtá cesta námořníka Sindibáda online
36




Vyzkoušejte: