Filmové informace

Člověk do každého počasí csfd

Člověk do každého počasí

Info
Velká Británie, 1966, 120 min (Alternativní 116 min)
Žánr
Drama - Životopisný - Historický
Režie
Fred Zinnemann
Hrají
Paul ScofieldWendy HillerLeo McKernRobert ShawOrson WellesSusannah YorkNigel DavenportJohn HurtCorin RedgraveColin BlakelyJohn Nettleton
Téma

Popis filmu Člověk do každého počasí 1966

Paul Scofield v přepisu známé divadelní hry o historickém konfliktu Sira Thomase Morea a krále Jindřicha VIII... Sir Thomas More (1478–1535), známý londýnský právník a spisovatel (autor Utopie) a od r. 1529 i kancléř, se dlouhá léta těšil králově přízni a přátelství. Země však potřebovala následníka trůnu, jehož Kateřina Aragonská nedokázala králi dát. A Anna Boleynová byla tak mladá, tak půvabná – a navíc tak plodná! Jaký div, že král zatoužil po změně. Všichni jej chápali, všichni podporovali jeho plány na rozvod. Jen Thomas More, na jehož mínění Jindřichovi záleželo nejvíc, ne... Slavný filmový přepis známé divadelní hry (pamětníci si možná vzpomenou na skvělou pražskou inscenaci v Realistickém divadle s Jiřím Adamírou v hlavní roli!), který v r. 1966 získal celkem šest z osmi Oscarů, na něž byl nominován. Režisér Zinnemann dokázal vynikajícím způsobem skloubit verbální i obrazovou stránku filmu – podařilo se mu zachovat a přetlumočit celý náročný text, aniž by tím oslabil vizuální působivost díla. O jeho apriorních kvalitách svědčí ostatně i fakt, že se Zinnemannovi podařilo získat doslova hvězdné obsazení i pro ty nejmenší roličky (kardinál Wolsey Orsona Wellese má jen dvě krátké scény, Anna Boleynová Vanessy Redgraveové je de facto němá epizoda!). (Česká televize)


Související filmy

Muž do nepohodyMuž pre každé počasieJindřich VIII. a jeho šest ženŠest žen Jindřicha VIII.Tisíc dnů s AnnouŠest žen Jindřicha VIII.

Aktualizace: 2024-2-24

Člověk do každého počasí -  - Filmer.cz


Člověk do každého počasí - Robert Shaw


Člověk do každého počasí -  - Filmer.cz


Člověk do každého počasí - Paul Scofield  Susannah York

Člověk do každého počasí ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Člověk do každého počasí online
109





Vyzkoušejte: