Filmové informace

Mléčná dráha csfd

Mléčná dráha

Info
Francie - Západní Německo - Itálie, 1969, 105 min (Alternativní 98 min)
Žánr
Komedie - Drama
Režie
Luis Buñuel
Hrají
Paul FrankeurLaurent TerzieffAlain CunyEdith ScobBernard VerleyMichel PiccoliClaudio BrookJulien GuiomarDelphine SeyrigMichel CretonRita Maiden
Téma

Popis filmu Mléčná dráha 1969

Neobvyklé zážitky dvou tuláků na cestě do poutního místa. Dva chudí poutníci se vydávají na cestu z Paříže do Španělska, kde chtějí navštívit slavné poutní místo Santiago de Compostela. Jejich pouť je provázena řadou podivných příhod: u silnice sedí dítě se stigmaty, vrchní číšník v restauraci zasvěceně diskutuje o Kristovi, venkovan oslovuje tuláky latinsky, prostitutka vyzývá zákazníky, aby s ní zplodili dítě... Udivení poutníci cestují i v čase – setkávají se s prvními křesťany, dvěma barokními šlechtici polemizujícími o Bohu, ale i se svými současníky. Mléčná dráha patří do skupiny filmů, ve kterých se Buňuel zaobírá otázkou náboženské víry – a ve kterých se často nenávistně pouští do církve a jejích zástupců (z ostatních Buňuelových filmů s touto tematikou připomeňme snímky Nazarin, Viridiana či Šimon na poušti). Hravý a výsměšný snímek nezapře režisérovy surrealistické kořeny. Spíše než podklad k diskuzi nad problematikou víry podává útržkovitý, záměrně nejasný a silně sarkastický obraz úlohy náboženské dogmatiky v evropských dějinách. Víra však v Buňuelově neuctivém pohledu získává i určité poeticky humorné kvality. Film s Paulem Frankeurem a Laurentem Terzieffem v hlavních rolích vznikl v roce 1969. Na scénáři s režisérem jako obvykle spolupracoval jeho francouzský kolega Jean-Claude Carriere. (Česká televize)



Aktualizace: 2024-4-23

Mléčná dráha - Laurent Terzieff  Delphine Seyrig  Paul Frankeur


Mléčná dráha -  - Filmer.cz


Mléčná dráha - Bernard Verley


Mléčná dráha - Bernard Verley

Mléčná dráha ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Mléčná dráha online
75





Vyzkoušejte: