Filmové informace

Kryštof Kolumbus csfd

Kryštof Kolumbus

seriál

Info
Itálie - Španělsko, 1968, 240 min
Žánr
Drama - Historický - Životopisný
Režie
Vittorio Cottafavi
Hrají
Francisco RabalCarlos LemosGuido AlbertiLuigi VannucchiJosé SuárezAntonio CasasPaolo GraziosiAsunción BalaguerAntonio AcebalJoaquim JordàRoldano Lupi

Popis seriálu Kryštof Kolumbus 1968

Se třemi karavelami a 120 muži vyplul Kryštof Kolumbus (Francisco Rabal) 3. srpna 1492 z  přístavu Palos na západ. Poté, co neúspěšně žádal portugalského krále o podporu své cesty, obdržel nakonec pověření od Španělska a jeho královny Isabely, přezdívané „la Católica“ (Aurora Bautista). Kolumbus chtěl ve skutečnosti najít nejkratší námořní cestu do Indie. Po šesti dnech a nocích došlo mezi posádkou ke vzpouře. Ale zkušený mořeplavec svým strhujícím projevem všechny uklidní. Pluje dál, protože neustálé pasáty mu nedovolují vrátit se. Doplouvá na ostrov Guanahaní (dnešní Bahamy), kde zakotví. Datum jeho vylodění je považováno za „objevení“ nového světa a jeho původní obyvatelé byli nazváni jako Indiáni (Kolumbus se domníval, že skutečně doplul na indický subkontinent). Černobílá minisérie natočená v kinoformátu v koprodukci RAI a TVE. (mac000)



Aktualizace: 2024-2-17
Reklama:

Kryštof Kolumbus ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Kryštof Kolumbus online
5




Vyzkoušejte: