Filmové informace

Pipi Dlouhá punčocha csfd

Pipi Dlouhá punčocha

seriál

Info
Švédsko - Západní Německo, (1969–1970), 9 h 3 min (Minutáž: 24–27 min)
Žánr
Dobrodružný - Rodinný - Fantasy
Režie
Olle Hellbom
Hrají
Inger NilssonMaria PerssonPär SundbergMargot TroogerUlf G. JohnssonGöthe GrefboHans ClarinPaul EsserPer SjöstrandGösta PrüzeliusLissi Alandh
Téma

Popis seriálu Pipi Dlouhá punčocha 1969

Na okraji malého městečka stojí vila Vilekula a v ní bydlí úplně samo devítileté děvčátko s vlasy zrzavými jako liška spletenými do copů, obrovskou silou, hlavou plnou báječných nápadů a srdcem tak velkým a dobrým, že by se do něj vešel celý svět. Její maminka je anděl a tatínek mořský vlk, kterého jednoho dne bouře smetla z paluby a teď je králem černošského kmene. Pipi má zvláštní zvyky. Například spí s nohama na polštáři a s hlavou pod pokrývkou. Pipi má opičku – Pana Nilssona, koně Alfreda, kufr plný peněz a dva věrné kamarády – Tomyho a Aniku a s nimi zažije velká i malá dobrodružství – například se popere s Benghtem – vyhlášeným rváčem v okolí, nebo si zahraje s policisty na babu – přičemž vylezou dokonce i na střechu. Pipi Dlouhá Punčocha vznikla z příběhů, které Astrid Lindgrenová vyprávěla své dceři před spaním. Kniha se stala rychle velmi úspěšnou a udělala z Lindgrenové mezinárodně známou autorku. Kniha známé švédské autorky Astrid Lindgrenové vyšla už v roce 1949, ale dobrodružství snad nejpopulárnější dětské hrdinky byla zfilmována až po téměř dvaceti letech – a ještě mnohokrát potom. Úspěch prvního filmu způsobil, že kromě televizního seriálu byly natočeny ještě dvě pokračování (Ahoj, Pippi a Pippi v zemi Taka-tuka). V roce 1987 vzniká americký remake Nová dobrodružství Pippi Dlouhé punčochy. I když byl první film dán na index i ve Švédsku (pro individualistickou vzpouru hlavní postavy), nic to nezměnilo na desetiletém vítězném tažení díla po celém světě.
Zdroj: oficiální distributor


Související filmy

Série 1Nová dobrodružství Pippi PunčochatéPipi Dlouhá punčochaPipi v zemi Taka-TukaPippi na útěkuPippi dlouhá punčocha

Aktualizace: 2024-1-6

Pipi Dlouhá punčocha -  - Filmer.cz


Pipi Dlouhá punčocha - Inger Nilsson  Maria Persson  Pär Sundberg


Pipi Dlouhá punčocha - Inger Nilsson


Pipi Dlouhá punčocha - Inger Nilsson

Pipi Dlouhá punčocha ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Pipi Dlouhá punčocha online
286





Vyzkoušejte: