Filmové informace

Druhá světová válka 5 Bitva o Rusko csfd

Popis filmu Druhá světová válka 5 Bitva o Rusko 1943

V pátém dílu série se poprvé v historii této války rozplynula legenda o nacistické neporazitelnosti. Hitler začal realizovat svůj největší sen - získat pro Říši nedozírné zásoby potravin, nerostného bohatství a surovin. 22. června 1941 po vítězství nacistů na Balkáně dal povel k začátku operace Barbarossa. Ta začala dobře, avšak podle plánu měla trvat 6 týdnů. Po 6ti měsících však Hitler zjistil, že zlom v jeho válečném tažení je definitivní. Došlo k dobytí velkého množství území, ale nedošlo k rozhodujícímu proražení fronty. Stalinem vyhlášená Velká vlastenecká válka připravila Hitlera v této historické fázi o více než 800 tisíc vojáků a došlo k největším zvratu ve válečných dějinách.
Zdroj: oficiální distributor


Související filmy

Druhá světová válka 7: Zuřivost bojů v TichomoříDruhá světová válka 8: Hirošima a NagasakiDruhá světová válka 6: Začátek války v AmericeProč jsme bojovali VI.: Boje v ČíněProč jsme bojovali IV.: Boje v BritániiProč jsme bojovali II.: Nacisté útočí

Aktualizace: 2024-1-18
Reklama:

Druhá světová válka 5: Bitva o Rusko ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Druhá světová válka 5: Bitva o Rusko online
152





Vyzkoušejte: