Filmové informace

Šťastný Nový rok 1949 csfd

Šťastný Nový rok 1949

Info
Jugoslávie - Makedonie, 1986, 125 min
Žánr
Drama - Psychologický - Krimi - Historický
Režie
Stole Popov
Hrají
Svetozar CvetkovičMeto JovanovskiVladislava MilosavljevičJovica MihajlovskiRatko RadivojevičRatko TankosičMladen KrstevskiMilica StojanovaJordan VitanovGeorgi Dampe Biserkov

Popis filmu Šťastný Nový rok 1949 1986

Osudy jedné rodiny v období stalinsko-titovského konfliktu. Rok 1948 patří v novodobé historii Jugoslávie k bolestným a mimořádně obtížným mezníkům. Po zasedání Informbyra dochází k roztržce mezi Jugoslávií a SSSR, což této zemi, krutě postižené válkou, přinese nejen dočasnou izolaci, ale i další vnitřní otřesy. Dramatické události, provázející radikální změnu Titovy politiky, se tak krutě promítají i do osudu lidí. V tomto smyslu se tvůrcům podařilo ve stylizované formě postihnout nejen atmosféru doby a různost charakterových typů, ale především lidskou tragedii, způsobenou neúprosnou mašinerií deformované ideologie... Snímek získal Velkou zlatou arénu na 33. FF v Pule a Zlaté arény za scénář, mužskou epizodní roli, hudbu a masky.
Zdroj: oficiální distributor



Aktualizace: 2023-11-7
Reklama:

Šťastný Nový rok 1949 -  - Filmer.cz


Šťastný Nový rok 1949 -  - Filmer.cz

Šťastný Nový rok 1949 ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Šťastný Nový rok 1949 online
19




Vyzkoušejte: