Filmové informace

Akt csfd

Akt

divadelní záznam

Info
Česko, 1997, 105 min
Žánr
Komedie
Režie
Ladislav Smoljak
Hrají
Jaroslav WeigelMiloň ČepelkaLadislav SmoljakJan HrabětaZdeněk Svěrák
Téma

Popis divadelní záznamu Akt 1997

Akt je nejstarší hrou Divadla Járy Cimrmana, vznikla v roce 1967 a televizní záznam představení byl pořízen o třicet let později. Poprvé se diváci mohli seznámit s osobností, která se vepsala do našich kulturních dějin, aniž by o tom měl kdokoli ponětí – s Járou Cimrmanem. Úvodní vědecká přednáška tradičně poskytne mistrova životopisná data, dostane se nám i přehledu jeho díla a dozvíme se, jak vůbec k objevení Cimrmanova odkazu došlo. Na "autobustě" můžeme sledovat dokonce mistrovy strhané rysy. Poté následuje samotná Cimrmanova hra se zpěvy a tanci, při jejíž rekonstrukci autoři použili střípky dochovaného díla v podobě veršů. Z děje naznačíme pouze toto: malíř Žíla a jeho žena si pozvali na návštěvu tři muže, aby jim vyprávěli svůj životní příběh, a především si položili základní otázku: proč nebylo nikdy dokončeno převratné malířovo dílo Akt? (Česká televize)


Související filmy

Psaní do nebeČeské nebe: Cimrmanův dramatický kšaftČeské nebe: Cimrmanův dramatický kšaft40 let Divadla Járy Cimrmana aneb Ze hry do hryCimrman v říši hudbyDlouhý, široký a krátkozraký

Aktualizace: 2024-4-26

Akt -  - Filmer.cz


Akt - Miloň Čepelka  Jaroslav Weigel  Jan Hraběta


Akt - Jaroslav Weigel  Miloň Čepelka  Jan Hraběta


Akt - Jaroslav Weigel  Petr Brukner  Miloň Čepelka

Akt CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Akt online
100





Vyzkoušejte: