Filmové informace

Hospoda Na mýtince csfd

Hospoda Na mýtince

divadelní záznam

Info
Česko, 1997, 100 min
Žánr
Komedie
Režie
Ladislav Smoljak
Hrají
Zdeněk SvěrákMiloň ČepelkaLadislav SmoljakVáclav KotekVáclav Verner
Téma

Popis divadelní záznamu Hospoda Na mýtince 1997

Geniální skladatel Jára Cimrman a jeho opereta. U příležitosti zahájení provozu slavného vídeňského "Riesenradu" byla vypsána soutěž o nejlepší operetu. Odeslal ji také Čech - Jára Cimrman, a to rozmáchlým sedmihodinovým dílem "Proso". Díky své snad jediné záporné vlastnosti - drobnému škudlilství - nepodal zásilku s partiturou doporučeně, což umožnilo Franzi Lehárovi, Johannu Straussovi, Oskaru Nedbalovi a dalším členům poroty, aby si geniální operetní fresku doslova rozebrali. Vědecký tým českých cimrmanologů dokazuje po mnoha desetiletích, že autorem světově proslulých melodií z Netopýrů, Polských krví a mnoha dalších operet je zapomenutý Pojizeřan Cimrman.
Zdroj: oficiální distributor


Související filmy

Psaní do nebeČeské nebe: Cimrmanův dramatický kšaftČeské nebe: Cimrmanův dramatický kšaft40 let Divadla Járy Cimrmana aneb Ze hry do hryCimrman v říši hudbyDlouhý, široký a krátkozraký

Aktualizace: 2023-10-18
Reklama:

Hospoda Na mýtince - Ladislav Smoljak  Jan Hraběta  Miloň Čepelka


Hospoda Na mýtince - Jan Hraběta


Hospoda Na mýtince - Genadij Rumlena  Miloň Čepelka

Hospoda Na mýtince CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Hospoda Na mýtince online
20




Vyzkoušejte: