Filmové informace

Válka a lidé csfd

Válka a lidé

Info
Japonsko, 1973, 184 min
Žánr
Drama - Rodinný - Romantický - Válečný
Režie
Sacuo Jamamoto
Hrají
Kamatari FudžiwaraHideki TakahašiMicuko MitoKei JamamotoSajuri JošinagaRuriko AsaokaJoši KatóŠinsuke AšidaDžunko NacuEcuši Takahaši

Popis filmu Válka a lidé 1973

Film Válka a lidé žánrově patří do velmi oblíbené a početné kategorie japonských rodinných kronik, které se někdy soustřeďuji na kratší časový úsek (jak míval ve zvyku zesnulý mistr v líčení prostého každodenního života Jasudžiro Ozu), jindy na osudu skupiny postav odrážejí dějiny Japonska v průběhu několika desetiletí. Takový panoramatický obraz poskytl Masaki Kobajaši ve své trilogii Lidský úděl, Nagisa Ošima v Obřadu a také Sacuo Jamamoto ve svém třídílném filmu Válka a lidé, který vychází z románové předlohy Džumpele Comikawy a v příběhu rodiny velkoprůmyslníka Godaie zachycuje imperialistické, expanzivní Japonsko v letech 1928 až 1939. Od vtrhnutí kwantungské armády do Mandžuska až do konfliktu se Sovětským svazem a do jeho urovnání (červen až září 1939). Třetí díl trilogie zachycuje léta 1937 až 1939. Film Válka a lidé vznikl za spolupráce Mosfilmu, za přispění režiséra Jurije Ozerova a dalších sovětských tvůrců. (Filmový přehled)



Aktualizace: 2024-4-26
Reklama:

Válka a lidé ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Válka a lidé online
3




Vyzkoušejte: