Filmové informace

Zapomeňte na Mozarta csfd

Zapomeňte na Mozarta

Info
Západní Německo - Československo, 1985, 94 min (Alternativní 85 min)
Žánr
Krimi - Drama
Režie
Miloslav Luther
Hrají
Max TidofArmin Mueller-StahlWolfgang PreissCatarina RaackeAndrej HrycUwe OchsenknechtLadislav ChudíkKatja FlintKurt WeinzierlNaďa HejnáEva Rysová

Popis filmu Zapomeňte na Mozarta 1985

Poslední dny velkého skladatele ve slovensko-německém filmu. Geniální hudební skladatel Wolfgang Amadeus Mozart (Max Tidof) zemře ve věku pouhých pětatřiceti let. Podle lékaře je příčinou smrti vleklé onemocnění ledvin. Avšak šedá eminence císařské policie, hrabě Pergen (Armin Müller-Stahl) prověřuje jinou možnost, a sice že byl Mozart zavražděn. Podezřelých, kteří mohli mít zájem na skladatelově smrti, je hned několik: dvorní skladatel císaře Josefa II. a tedy Mozartův konkurent Antonio Salieri (W. Glatzeder), divadelní ředitel Emanuel Schikaneder (Uwe Ochsenknecht), císařský cenzor, knihovník a svobodný zednář baron van Swieten (Wolfgang Preiss) a dokonce i Mozartova manželka Constanze (Delia Catarina Raackeová). S tím jak je Pergen jednoho po druhém vyslýchá, vyvstává před očima diváků příběh hudebního velikána se svéráznou povahou, nedoceněného a dokonce zneužívaného lidmi kolem sebe. Vinu na jeho smrti má v jistém smyslu každý z nich... (Česká televize)


Související filmy

Mozartova sestraNehynoucí láskaVariácie slávyWolfgang A. MozartAmadeusMozart

Aktualizace: 2023-10-11

Zapomeňte na Mozarta - Ladislav Chudík  Max Tidof


Zapomeňte na Mozarta - Max Tidof


Zapomeňte na Mozarta - Max Tidof


Zapomeňte na Mozarta - Max Tidof

Zapomeňte na Mozarta CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Zapomeňte na Mozarta online
112





Vyzkoušejte: