Filmové informace

Vzdálené hlasy klidné životy csfd

Vzdálené hlasy, klidné životy

Info
Velká Británie - Západní Německo, 1988, 85 min
Žánr
Drama
Režie
Terence Davies
Hrají
Pete PostlethwaitePauline QuirkeFreda DowieAngela WalshLorraine AshbourneJean BohtAndrew SchofieldChris DarwinAnne Dyson

Popis filmu Vzdálené hlasy klidné životy 1988

Kronika života chudé katolické rodiny v Liverpoolu 40. a 50. let je stejně jako celá raná Daviesova tvorba silně autobiografická. První části dominují ne vždy veselé vzpomínky na krutého otce, druhá ukazuje o něco radostnější Británii 50. let, dobu příchodu rokenrolu. Hudba, jedna z mála věcí ulehčujících těžký život hrdinů, působí často jako jediná clona zmírňující obraz drsné reality na plátně. Daviesovy precizní kompozice záběrů, uměřenost a symfonická struktura snímku utvářejí impresionistický pohled na tehdejší Británii, kterému však nechybí patřičná autenticita. V pomalém tempu, s hudbou přebírající roli dialogů, sledujeme rodinné album, jehož momentky se dotýkají složitostí lásky i britské identity. (Febiofest)



Aktualizace: 2023-11-6
Reklama:

Vzdálené hlasy klidné životy -  - Filmer.cz


Vzdálené hlasy klidné životy -  - Filmer.cz


Vzdálené hlasy klidné životy -  - Filmer.cz


Vzdálené hlasy klidné životy -  - Filmer.cz

Vzdálené hlasy, klidné životy ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Vzdálené hlasy, klidné životy online
13




Vyzkoušejte: