Filmové informace

Paříž Texas csfd

Paříž, Texas

Info
Velká Británie - Francie - Západní Německo - USA, 1984, 147 min
Žánr
Drama - Road movie
Režie
Wim Wenders
Hrají
Harry Dean StantonNastassja KinskiDean StockwellAurore ClémentBernhard WickiSam ShepardJohn LurieTom F. FarrellVivaHunter Carson

Popis filmu Paříž Texas 1984

Paříž, Texas je nejspíš nejznámějším, nejvíce kritikou oceňovaným a nejúspěšnějším filmem Wima Wenderse, který za něj získal řadu mezinárodních ocenění, včetně Zlaté palmy v Cannes za nejlepší film v roce 1984. Tato neobvyklá road movie, k němuž napsal scénář slavný dramatik Sam Shepard, vypráví příběh Travise, muže ztraceného ve svém soukromém pekle. Několik let byl považován za mrtvého, když tu se náhle objevuje v poušti na hranici s Mexikem, omrzelý životem a trpící ztrátou paměti. Jeho bratr Walt ho vypátrá a přiváží do Los Angeles, kde vychovává Huntera, Travisova sedmiletého syna. Travisova bývalá manželka Jane před několika lety zanechala Huntera u Waltových dveří. Jako naprostí cizinci si Hunter a Travis začínají vytvářet křehké přátelství a smluví se, že najdou Jane a přivedou ji zpět, aby byli zase opravdovou rodinou. (Levné knihy)



Aktualizace: 2023-10-25

Paříž Texas - Harry Dean Stanton


Paříž Texas - Nastassja Kinski


Paříž Texas - Harry Dean Stanton


Paříž Texas - Harry Dean Stanton

Paříž, Texas ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Paříž, Texas online
47




Vyzkoušejte: