Filmové informace

Malpertuis csfd

Malpertuis

Info
Francie - Západní Německo - Belgie, 1971, 125 min
Žánr
Fantasy - Horor - Mysteriózní - Drama
Režie
Harry Kümel
Hrají
Orson WellesSusan HampshireDora van der GroenMichel BouquetMathieu CarrièreJean-Pierre CasselDaniel PilonWalter RillaJohnny HallydaySylvie VartanMarc Didden

Popis filmu Malpertuis 1971

Mladý námořník Jan se vrací domů do impozantního rodinného sídla Malpertuis, kde se jeho umírající strýc Cassave chystá před smrtí rozdělit svůj majetek mezi dědice. Pod jednou podmínkou – že stráví zbytek života pod střechou Malpertuis. Jan brzy zjišťuje, že hrozivý dům, jeho temné nekonečné chodby a nikam nevedoucí točitá schodiště a především jeho podivní obyvatelé skrývají příšerné tajemství... Filmová adaptace jediné novely „belgického Poea“ Jeana Raye je asi nejambicióznějším počinem belgické kinematografie a měla premiéru na festivalu v Cannes v roce 1972, kde běžela její zkrácená anglická verze. Surrealistický horor poté doslova zmizel a až nedávno belgický národní filmový archív ve spolupráci s režisérem Harry Kumelem vyprodukoval jeho dvouhodinový režisérský sestřih. Výraz Malpertuis označuje „doupě zlovolného.“ (choze)



Aktualizace: 2024-2-25

Malpertuis -  - Filmer.cz


Malpertuis - Orson Welles


Malpertuis -  - Filmer.cz


Malpertuis -  - Filmer.cz

Malpertuis ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Malpertuis online
22




Vyzkoušejte: