Filmové informace

Alamo Třináct dní ke slávě csfd

Alamo: Třináct dní ke slávě

TV film

Info
USA, 1987, 140 min
Žánr
Western - Drama - Válečný - Akční
Režie
Burt Kennedy
Hrají
James ArnessBrian KeithAlec BaldwinDavid Ogden StiersJim MetzlerTom SchanleyKathleen YorkIsela VegaRaul JuliaGene EvansNoble Willingham
Téma

Popis tv filmu Alamo Třináct dní ke slávě 1987

Legendární třináctidenní obrana pevnosti Alamo 181 muži proti obrovské přesile mexické armády. V roce 1836 se v pevnosti Alamo bránilo 181 vzbouřenců z Texasu, jimž veleli Jim Bowie (James Arness), Davy Crokett (Brian Keith) a William Travis (Alec Baldwin), po dobu 13 dní proti mexické armádě čítající několik tisíc mužů. Jim Bowie je se svým velitelem, plukovníkem Williamem Travisem, občas na kordy, přesto však v boji proti mexickým vojákům drží všichni při sobě. Tento film, který se často nevyhne srovnávání s legendárním zpracováním boje o pevnost ve snímku Alamo (1960) Johna Wayna, se může pyšnit skvělým hereckým obsazením a k jeho skvostům patří také bitevní scény. Podle mnohých názorů zde ostřílený režisér Burt Kennedy vytvořil solidní a realistické vyobrazení historických událostí. V jedné z dalších rolí se objevuje také David Ogden Stiers, který kdysi nezapomenutelným způsobem ztvárnil majora Charlese Winchestera v seriálu M.A.S.H.
Zdroj: oficiální distributor


Související filmy

Pevnost AlamoAlamo

Aktualizace: 2024-4-25
Reklama:

Alamo Třináct dní ke slávě -  - Filmer.cz


Alamo Třináct dní ke slávě - Laura Harring  Raul Julia


Alamo Třináct dní ke slávě - James Arness  Brian Keith  Alec Baldwin

Alamo: Třináct dní ke slávě ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Alamo: Třináct dní ke slávě online
33




Vyzkoušejte: