Filmové informace

Nevděčník csfd

Nevděčník

Info
Indie, 1973, 146 min
Žánr
Komedie - Drama - Muzikál - Romantický
Režie
Hrishikesh Mukherjee
Hrají
Rajesh KhannaAmitabh BachchanSimi GarewalRekhaGovardhan AsraniA.K. HangalDurga KhoteJayshree TalpadeOm ShivpuriRaza Murad

Popis filmu Nevděčník 1973

Indie. Země třetího světa, jež se dosud nevypořádala se svou koloniální minulosti a která neustále zápasí s nadměrnou populací. Stát velkých rozdílů v kulturní a sociální úrovni obyvatel, s vysokým procentem negramotných a hladovějících. Hrdiny Macherdztho filmu Nevděčník jsou dva mladí vzdělaní muži, Sómú a Vikram. Zdá se, že jejich přátelství nemůže být ničím ohroženo. Sómú neváhá pro svého přítele sehrát úlohu provokatéra a vetřít se do přízně dělníků. Oba jsou také nečekaně a nechtěně strženi do víru třídních rozporů. Sómú se v této zkoušce projeví jako „nevděčník“. Poznává zblízka život obyčejných dělníků, a ač sám ze středních vrstev, rozhodne se bojovat za jejich práva. V tomto zápase však přichází o život. Vikramův otec je továrníkem. Ze syna chce vychovat svého nástupce, tvrdého a bezohledného muže. Na Vikrama však působí Sómúovy pokrokové názory. Postupně jim začíná rozumět a po přítelově smrti je přijímá za své. (Filmový přehled)



Aktualizace: 2024-4-13
Reklama:

Nevděčník -  - Filmer.cz


Nevděčník - Amitabh Bachchan

Nevděčník ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Nevděčník online
5




Vyzkoušejte: