Filmové informace

Šalamoun a královna ze Sáby csfd

Šalamoun a královna ze Sáby

Info
USA, 1959, 139 min (Alternativní 136 min)
Žánr
Drama - Romantický - Historický
Režie
King Vidor
Hrají
Yul BrynnerGina LollobrigidaGeorge SandersMarisa PavanDavid FarrarFinlay CurrieHarry AndrewsJack GwillimLaurence NaismithTyrone PowerAlejandro Rey
Téma

Popis filmu Šalamoun a královna ze Sáby 1959

Žena, která zamotá hlavu králi Šalamounovi, zamíchá kartami celého starověkého světa... Moudrý izraelský král Šalamoun (Yul Brynner) se zamiluje do krásné a mocné královny ze Sáby (Gina Lollobrigida). Když jí povolí vykonat pohanský obřad na posvátném místě Izraelitů, popudí svůj lid proti sobě. Nastalého zmatku využijí Egypťané a na Izrael zaútočí. Byl to snad od začátku královnin plán? Epický milostný příběh je jedním z nejlepších monumentálních děl padesátých let a i dnes dokáže ohromit davovými a bojovými scénami. Jedná se o poslední film režiséra Kinga Vidora (Čaroděj ze země Oz, Souboj na slunci, Vojna a mír). Krále Šalamouna hrál původně Tyrone Power, který však zemřel 15. listopadu 1958 při natáčení poslední scény filmu. Vše tak muselo být přetočeno s novým představitelem Šalamouna Yulem Brynnerem. (Česká televize)


Související filmy

La regina di SabaThe Queen of Sheba

Aktualizace: 2024-2-9

Šalamoun a královna ze Sáby -  - Filmer.cz


Šalamoun a královna ze Sáby - George Sanders  Gina Lollobrigida


Šalamoun a královna ze Sáby - George Sanders  John Crawford


Šalamoun a královna ze Sáby - George Sanders

Šalamoun a královna ze Sáby ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Šalamoun a královna ze Sáby online
139





Vyzkoušejte: