Filmové informace

Přídech skandálu csfd

Přídech skandálu

Info
Rakousko - Itálie - USA, 1960, 97 min (Alternativní 94 min)
Žánr
Komedie - Romantický
Režie
Michael Curtiz
Hrají
Sophia LorenMaurice ChevalierJohn GavinAngela LansburyIsabel JeansTullio CarminatiRoberto RissoMilly VitaleFriedrich von LedeburLuigi CimaraCarlo Hinterman

Popis filmu Přídech skandálu 1960

Zvítězí láska, nebo smysl pro povinnost? Lehkonohá komedie podle divadelní hry Ference Molnára se odehrává v době úpadku c. a k. mocnářství – v době, která byla veselá a eroticky nevázaná, ačkoli na oko se velmi přísně dbalo na dobré mravy a čest rodiny. Setkáváme se s mladou urozenou vdovou Olympií, která si po smrti manžela neodpustila milostné eskapády a kvůli své nevázanosti byla nucena opustit Vídeň. Ve venkovském vyhnanství se setkává s mladým americkým podnikatelem Charlesem Fosterem, který jí zcela propadne. Následuje šaráda omylů a záměn, když se Foster se svou americkou naivitou a přímočarostí marně snaží proniknout do tajů dvorské etikety a vídeňských pletich... Kromě jako vždy překrásné Sophie Lorenové a ostře řezaného Johna Gavina vyniká ve vedlejší roli Olympiina otce Maurice Chevalier, v jehož podání si můžeme vyslechnout i nostalgickou píseň o zašlé slávě habsburské Vídně, a Angela Lansburyová coby jedovatá pletichářka Lina. (Česká televize)



Aktualizace: 2023-10-31

Přídech skandálu - Sophia Loren


Přídech skandálu - Sophia Loren


Přídech skandálu - John Gavin  Sophia Loren


Přídech skandálu - Sophia Loren  John Gavin

Přídech skandálu ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Přídech skandálu online
5




Vyzkoušejte: