Filmové informace

Zvoník u Matky Boží csfd

Popis filmu Zvoník u Matky Boží 1956

Krásná cikánka a nešťastný Quasimodo – nesmrtelný příběh Victora Huga... Středověká Paříž. Krásná cikánka Esmeralda, svobodná, volnomyšlenkářská dívka, je jako čarodějnice pronásledována rozvášněným davem. Útočiště nalezne v pevných zdech chrámu Notre-Dame. V temných chodbách a zákoutích žije alchymista Frollo, který k sobě připoutal znetvořeného zvoníka Quasimoda. Frollo potlačuje svou vášeň k Esmeraldě, Quasimodo se k ní bojí pro svou ošklivost přiblížit. Esmeralda má však oči jen pro krásného Phoeba, avšak velká láska končí tragédií. Stejnojmenné drama Victora Huga odehrávající se v době vlády Ludvíka XI. v roce 1482 bylo několikrát zfilmováno. Francouzský režisér Jean Delannoy si pozval ke spolupráci známého spisovatele a scenáristu Jeana Aurenche a básníka Jacquese Préverta. (Česká televize)


Související filmy

Hunchback of Notre Dame, TheNotre Dame de Paris - Live Arena di VeronaZvoník u Matky Boží IINotre-Dame de ParisQuasimodo d'el ParisZvoník od Matky boží

Aktualizace: 2024-4-25

Zvoník u Matky Boží -  - Filmer.cz


Zvoník u Matky Boží - Gina Lollobrigida  Jean Danet


Zvoník u Matky Boží - Gina Lollobrigida  Anthony Quinn


Zvoník u Matky Boží - Gina Lollobrigida  Anthony Quinn

Zvoník u Matky Boží ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Zvoník u Matky Boží online
80





Vyzkoušejte: