Filmové informace

Prodaná nevěsta csfd

Popis filmu Prodaná nevěsta 1933

Národní česká opera "Prodaná nevěsta" se v roce 1933 dočkala nikoli filmového přepisu, nýbrž dokumentárního záznamu divadelního představení. O režii se podělili Jaroslav Kvapil, jenž se staral o jevištní ztvárnění, a za filmaře Svatopluk Innemann, kteří však ani v nejmenším nepomysleli na nějaké filmové uchopení. Kamera nehnutě stojí na jednom místě a v dlouhých nehybných záběrech pozoruje zpívající postavy. Přestože snímek vyvolal rozpaky a jeho statičnost vadí i dnes, má nepominutelný význam v tom, že přibližuje operní inscenaci v podobě tehdy obvyklé. Dokládá pěvecké výkony umělců, které z dnešních diváků mohl na vlastní oči spatřit málokdo. Tento námět byl v českém filmu již zpracován v letech 1913 a 1922. V roce 1976 byl námět opět zfilmován.
Zdroj: oficiální distributor


Související filmy

Prodaná nevěsta v ŠárceProdaná nevěstaDie verkaufte BrautProdaná nevěstaBartered Bride, TheProdaná nevěsta (německá verze)

Aktualizace: 2023-11-12
Reklama:

Prodaná nevěsta CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Prodaná nevěsta online
25




Vyzkoušejte: