Filmové informace

Život a smrt malíře Petra Jana B. csfd

Život a smrt malíře Petra Jana B.

TV film

Info
Československo, 1986, 79 min
Žánr
Drama - Životopisný
Režie
Jiří Adamec
Hrají
Boris RösnerTereza Pokorná-HerzováSoňa NovotnáJosef KemrPetr ŠtěpánekMilan RiehsRudolf Hrušínský ml.Vlastimil FišarJiří RumpíkRudolf Kalina

Popis tv filmu Život a smrt malíře Petra Jana B. 1986

Boris Rösner v dramatu umělce výjimečného talentu.  Malíř (Brandl Petr Jan) prožívá šťastné chvíle mladických radovánek se svou přítelkyní Johankou. Poněkud nerovný svazek náhle řeší sňatkem s malířskou dcerkou Helenou. Individualistický charakter přivádí Brandla často do konfliktů s malířským cechem, s církví, s rodinou. Nad to se mu často po divokých pitkách s prostitutkami i žebráky nedostává peněz. Půjčí mu je lichvář Hackel. Brandl u něj chce po čase vykoupit svůj zastavený autoportrét, kterému podkládá magický význam (věří, že bude schopen znovu malovat, když ho bude mít). Hackel však soustavně zvyšuje cenu. V Brandlově životě se střídají okamžiky úspěchu a uměleckého vzepětí s nezdary. Brandl nikdy není prohlášen malířským mistrem na rozdíl od syna Maxe. Umírá v bídě, pronásledován vzpomínkami a trpkými představami, bez milovaného obrazu.
Zdroj: oficiální distributor



Aktualizace: 2023-10-11

Život a smrt malíře Petra Jana B. - Boris Rösner


Život a smrt malíře Petra Jana B. - Milan Riehs


Život a smrt malíře Petra Jana B. - Boris Rösner


Život a smrt malíře Petra Jana B. - Soňa Novotná  Boris Rösner

Život a smrt malíře Petra Jana B. CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Život a smrt malíře Petra Jana B. online
9




Vyzkoušejte: