Filmové informace

Magdalena Dobromila Rettigová csfd

Magdalena Dobromila Rettigová

TV film

Info
Československo, 1961, 101 min
Žánr
Drama - Komedie - Romantický - Historický
Režie
František Filip
Hrají
Jiřina ŠejbalováBohuš ZáhorskýJan PivecMarie BurešováAlena VránováJaroslav MarvanMiloš NedbalStanislav NeumannZdeněk ŠtěpánekJosef LangmilerBedřich Vrbský

Popis tv filmu Magdalena Dobromila Rettigová 1961

Jiřina Šejbalová v televizním zpracování hry Aloise Jiráska o české národní buditelce, spisovatelce a autorce slavné kuchařky... Příběh nás přenese do Litomyšle roku 1836. Místní měšťanská společnost, která na důkaz dobrého vychování a lepšího původu neopomene zaplést do hovoru nějaké to německé slovíčko, pomlouvá paní Rettigovou (J. Šejbalová). „Rettička“ nejen že bojuje za spisovnou češtinu, je vlastenkou, ale láká k sobě mladé dívky a studenty a půjčuje jim české knihy. Prostě rozvrací staré dobré pořádky. Další senzaci městečka způsobí oznámení o plánované svatbě. Panna Lenka (A. Vránová) si bude brát starého doktora Plavce (M. Nedbal). Když se o tom dozví paní Rettigová, pozve oba snoubence k sobě, každého zvlášť. Myslivec Valenta (J. Langmiler), bývalý Lenčin ctitel, který byl se svým pánem dlouho v cizině, ji totiž poprosil, aby mu pomohla získat Lenku zpět… (Česká televize)



Aktualizace: 2024-3-1

Magdalena Dobromila Rettigová -  - Filmer.cz


Magdalena Dobromila Rettigová - Jiřina Šejbalová


Magdalena Dobromila Rettigová - Jiřina Šejbalová  Alena Vránová


Magdalena Dobromila Rettigová - Božena Půlpánová  Blanka Waleská  Jiřina Šejbalová

Magdalena Dobromila Rettigová CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Magdalena Dobromila Rettigová online
61





Vyzkoušejte: