Filmové informace

Skapinova šibalství csfd

Popis tv filmu Skapinova šibalství 1961

Ladislav Pešek v titulní roli slavné Moliérovy veselohry o mazaném sluhovi, nepovedených synech a zazobaných tatících. Po více než padesáti letech od televizní premiéry mohou televizní diváci opět zhlédnout adaptaci Moliérovy frašky s Ladislavem Peškem v titulní roli. Scapin je vykutálený sluha, který pomůže dvěma mladým mužům k jejich štěstí. Lstí vyláká od jejich otců, velkých skrblíků, peníze, a tak se mladíci mohou oženit se svými vyvolenými dívkami. Scapinovy žerty a mazané triky sice budou odhaleny, ale nakonec se vlastní chytrostí sluha trestu přece jen vyhne... Moliérova fraška s autorem v hlavní roli měla premiéru v roce 1671 s malým úspěchem, který získala teprve později a dodnes je na repertoáru mnoha divadel. Televizní adaptace využila baletních scén, které byly v Moliérově době součástí představení, a ve stylu commedie dellarte ji nápaditě inscenoval režisér František Filip. Kromě L. Peška v titulní roli si v inscenaci zahráli komické bohaté skrblíky J. Marvan a F. Filipovský. (Česká televize)


Související filmy

Les Fourberies de ScapinScapinova šibalstvíLes Fourberies de ScapinLe Ravissement de ScapinLes Fourberies de ScapinScapinova šibalství

Aktualizace: 2024-4-19

Skapinova šibalství -  - Filmer.cz


Skapinova šibalství - Jaroslav Marvan  Bohumil Bezouška  Ladislav Pešek


Skapinova šibalství - Ladislav Pešek


Skapinova šibalství - Blažena Holišová  Vladimír Brabec

Skapinova šibalství CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Skapinova šibalství online
53





Vyzkoušejte: