Filmové informace

Scapinova šibalství csfd

Popis tv filmu Scapinova šibalství 1980

Dva mladíci, synové velmi lakotných otců, se zamilovali do dívek, které oplývají krásou, ale nikoli penězi. Oktáv (V. Preiss) se tajně bez vědomí svého otce Arganta (J. Somr) oženil s krásnou, ale úplně chudou dívkou Hyacintou (K. Macháčková). A to zrovna ve chvíli, kdy měl otec v plánu oženit ho s dcerou svého známého, bohatého pana Geronta (J. Sovák). Gerontův syn Leandr (V. Postránecký), zase miluje roztomilou Zerbinettu (H. Maciuchová) a potřebuje peníze, aby ji vykoupil od cikánů, kteří ji kdysi unesli. A to je chvíle pro vychytralého sluhu Skapina, který potřebné peníze z obou otců vymámí. Za své činy ujde trestu, protože komedie má samozřejmě šťastný konec, odhalí se identita obou dívek, a oba sňatky nakonec otcové posvětí... Televizní zpracování klasické Molierovy komedie z roku 1980 poskytlo neobvyklou hereckou příležitost pro nezkrotný temperament Vladimíra Menšíka v titulní roli sluhy Skapina. (Česká televize)


Související filmy

Les Fourberies de ScapinScapinova šibalstvíLes Fourberies de ScapinLe Ravissement de ScapinLes Fourberies de ScapinLes Fourberies de Scapin

Aktualizace: 2024-4-4

Scapinova šibalství -  - Filmer.cz


Scapinova šibalství - Josef Somr  Vladimír Menšík  Jaroslav Moučka


Scapinova šibalství - Vladimír Menšík  Jaroslav Moučka  Kateřina Macháčková


Scapinova šibalství - Kateřina Macháčková  Viktor Preiss  Vladimír Menšík

Scapinova šibalství CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Scapinova šibalství online
223





Vyzkoušejte: