Filmové informace

Miluj mě nebo mě opusť csfd

Miluj mě nebo mě opusť

Info
USA, 1955, 122 min
Žánr
Drama - Hudební - Romantický - Životopisný
Režie
Charles Vidor
Hrají
Doris DayJames CagneyCameron MitchellRobert KeithTom TullyRichard GainesHarry BellaverJimmy CrossJames DruryVeda Ann BorgRobert Dix
Téma

Popis filmu Miluj mě nebo mě opusť 1955

Píší se bouřlivá 20. léta a zpěvačka Ruth Ettingová má všechno – vzhled, šarm, zastřený jazzový hlas i ono nepostižetelné cosi, co jí dodává neodolatelnou přitažlivost. A má také chicagského gangstera Martina "Pajdu” Snydera, jemuž sice vděčí za kariéru, ale také za strach a trápení. Tento oscarový® snímek (nejlepší námět, 1955), v němž dobové písně zpívá mimořádným způsobem sama Doris Day, vznikl podle drsného příběhu Ruthina života s mužem, který svými násilnickými metodami napomohl její kariéře a přitom ji dusil svým obsesivním majetnictvím, jemuž unikla jen za cenu velkého nebezpečí. James Cagney si za roli Snydera vysloužil jednu ze šesti oscarových® nominací, které film získal. Doris Day podala v roli Ruth Ettingové svůj vůbec nejlepší dramatický výkon, který jí vynesl ocenění od kritiků a protestní dopisy od fanoušků, kteří nebyli připraveni na herecký posun od jejích tradičních slunných a veselých rolí.
Zdroj: oficiální distributor



Aktualizace: 2024-4-20

Miluj mě nebo mě opusť -  - Filmer.cz


Miluj mě nebo mě opusť - James Cagney  Doris Day


Miluj mě nebo mě opusť - James Cagney  Doris Day  Robert Keith


Miluj mě nebo mě opusť - Doris Day

Miluj mě nebo mě opusť ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Miluj mě nebo mě opusť online
27




Vyzkoušejte: