Filmové informace

Muka obraznosti csfd

Muka obraznosti

Info
Československo, 1989, 118 min
Žánr
Drama - Poetický - Erotický - Romantický
Režie
Vladimír Drha
Hrají
Jiří PomejeDagmar BláhováJiří BartoškaPetr ČepekJosef BekVáclav KnopMonika ŽákováVladimír KrškaPetr HanusJiří SamekPavel Pípal
Téma

Popis filmu Muka obraznosti 1989

Přepis Páralova románu již vznikal v očekávání rozhodujících společenských změn (premiéry se dočkal až po Listopadu), do hlavní ženské role dokonce byla obsazena Dáša Bláhová, která se vrátila z australské emigrace a byla svolná účastnit se odvážných erotických scén. Snímek vypráví o nadšeném mladíkovi, jenž na sklonku 50. let nastupuje do textilní továrny a předpokládá, že jej čeká slibná kariéra - hrdina se proto ustavičně poměřuje se svým oblíbeným literárním vzorem, kterým je stejně ambiciózní Julian Sorel ze Stendhalovy fresky Červený a černý. Výsledku však schází potřebná přesvědčivost, schopnost diváka vtáhnout do svého světa, zůstává příliš vyumělkovaný, neboť zvolená doba se stala pouhou nezávaznou kulisou pro milostné hrátky.
Zdroj: oficiální distributor


Související filmy

Milenci a vraziMladý muž a bílá velrybaSoukromá vichřice

Aktualizace: 2024-1-10
Reklama:

Muka obraznosti -  - Filmer.cz


Muka obraznosti - Dagmar Bláhová  Jiří Pomeje


Muka obraznosti - Jiří Pomeje  Dagmar Bláhová


Muka obraznosti - Taťjana Medvecká  Dagmar Bláhová

Muka obraznosti CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Muka obraznosti online
245





Vyzkoušejte: