Filmové informace

Davidův příběh csfd

Davidův příběh

Info
Velká Británie - Izrael, 1960, 99 min
Žánr
Drama
Režie
Gerry Day
Hrají
Jeff ChandlerBasil SydneyPeter ArneBarbara ShelleyDonald PleasenceZena MarshallJohn Van EyssenPeter MaddenAlec MangoRobert Brown
Téma

Popis filmu Davidův příběh 1960

Izraelský král Saul žárlí na slávu Davida, který před lety porazil Goliáše. Pokusí se jej proto zabít… Náboženský epos Davidův příběh je filmovou úpravou biblické předlohy a vypráví o tom, jak prostý, avšak odvážný ovčák dokázal přemoci vládce země a stát se králem Izraele. V tomto britsko-izraelském koprodukčním snímku se izraelský král Saul (Basil Sydney) utápí v nesnesitelné žárlivosti vůči Davidovi (Jeff Chandler). Ten získal na slávu a obdiv za to, že před lety porazil Goliáše a přinesl vítězství Saulovým armádám. Saul se proto na popud svého edomitského rádce (Peter Arne) pokusí nechat Davida zabít, ale Saulův syn a Davidův nejlepší přítel Jonatán (David Knight) se rozhodne Davidovi pomoci. V dalších rolích se objevují Barbara Shelley, Richard O’Sullivan a Donald Pleasence.
Zdroj: oficiální distributor



Aktualizace: 2023-10-31

Davidův příběh - Barbara Shelley


Davidův příběh - Jeff Chandler


Davidův příběh -  - Filmer.cz


Davidův příběh -  - Filmer.cz

Davidův příběh ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Davidův příběh online
13




Vyzkoušejte: