Filmové informace

Rosa Luxemburgová csfd

Rosa Luxemburgová

Info
Západní Německo - Československo, 1986, 122 min (Alternativní 117 min)
Žánr
Životopisný - Drama
Režie
Margarethe von Trotta
Hrají
Barbara SukowaDaniel OlbrychskiOtto SanderAdelheid ArndtJürgen HoltzDoris SchadeHannes JaenickeJan BiczyckiKarin BaalWinfried GlatzederRegina Lemnitz
Téma

Popis filmu Rosa Luxemburgová 1986

„Svoboda je vždy svobodou jinak smýšlejícího.“ Rosa Luxemburgová (*5. 3. 1871 – †15. 1. 1919) byla významná představitelka evropského socialistického hnutí a politička, která radikálně vystupovala proti válečnému konfliktu v Evropě. Životopisný snímek nepřehlédnutelné osobnosti Nového německého filmu Margarethe von Trotta sleduje klíčové a formující události v životě Rosy Luxemburgové, kterou strhujícím způsobem ztvárnila Barbara Sukowa. Von Trotta nahlíží na Rosu Luxemburgovou skrze její neobyčejně odhodlaný boj za myšlenkové ideály, ale zároveň ji zobrazuje v intimním prostoru přátelských a milostných vztahů či vnitřních dialogů, které odrážejí pochybnosti a strach. Mnohovrstevnatý životopisný portrét byl uveden v hlavní soutěži Mezinárodního filmového festivalu v Cannes v roce 1986 a Barbara Sukowa zde byla oceněna za nejlepší herecký výkon v hlavní roli. Snímek vznikl ve spolupráci s Filmovým studiem Barrandov a natáčel se v řadě českých lokací a za účasti českých herců. Ve snímku proto můžeme rozpoznat interiér Obecního domu v Praze, ve vedlejších rolích účinkují Raoul Schránil, Míla Myslíková či Oldřich Vlach. (Česká televize)



Aktualizace: 2024-4-19

Rosa Luxemburgová -  - Filmer.cz


Rosa Luxemburgová - Barbara Sukowa


Rosa Luxemburgová - Barbara Sukowa


Rosa Luxemburgová - Doris Schade  Jan Biczycki  Barbara Sukowa

Rosa Luxemburgová CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Rosa Luxemburg online
44




Vyzkoušejte: