Filmové informace

The Inn of the Sixth Happiness csfd

The Inn of the Sixth Happiness

Info
USA, 1958, 158 min
Žánr
Drama - Válečný - Životopisný
Režie
Mark Robson
Hrají
Ingrid BergmanCurd JürgensRobert DonatAthene SeylerRonald SquireBurt KwoukRichard MarnerTsai ChinVincent WongRichard WattisWoffles Wu

Popis filmu The Inn of the Sixth Happiness 1958

Gladys Aylward (Ingrid Bergman) má jen jeden sen – jet jako misionářka do Číny. Protože nemá kvalifikaci, je odmítnuta. Živí se jako služebná a střádá na cestu vlakem přes Rusko. Její sen se stane realitou a ona odjede na doporučení svého zaměstnavatele do městečka Yangchen ke staré paní Lawson. Znovu otevřou hostinec U šestého štěstí, kde vyprávějí Číňanům biblické příběhy. Místní mandarín ji jmenuje Kontrolorem nohou. Tak objíždí horské vesnice a přesvědčuje rodiče, aby svým dcerám nedeformovali nohy. Přes těžké začátky si časem si získá úctu a lásku místních. Její silná osobnost zaujme i plukovníka Lina (Curd Jürgens), který zpočátku jejím příjezdem nebyl vůbec nadšený. Vše změní útok Japonců na Mandžusko. Město je bombardováno a musí být vyklizeno. Gladys alias Jen-Ai se ujímá sirotků. Jak válka postupuje, dětí přibývá, a aby se mohly zachránit musí se dostat rychle do jiné provincie, než ji tamější misionáři opustí... Scénář k filmu byl napsán podle knihy Alan Burgesse The Small Woman, který se nechal inspirovat skutečným příběhem Gladys Aylward. (Jezinka)



Aktualizace: 2023-10-26

The Inn of the Sixth Happiness - Ingrid Bergman  Curd Jürgens


The Inn of the Sixth Happiness - Ingrid Bergman


The Inn of the Sixth Happiness -  - Filmer.cz


The Inn of the Sixth Happiness - Robert Donat

The Inn of the Sixth Happiness ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát The Inn of the Sixth Happiness online
12




Vyzkoušejte: