Filmové informace

Byl jednou jeden csfd

Byl jednou jeden

Info
Francie - Itálie, 1967, 104 min (Alternativní 100 min)
Žánr
Fantasy - Komedie - Romantický
Režie
Francesco Rosi
Hrají
Sophia LorenOmar SharifDolores del RioGeorges WilsonMarina MalfattiEnzo CannavaleGladys DawsonValentino MacchiGiacomo FuriaGiovanni TaralloCarlotta Barilli

Popis filmu Byl jednou jeden 1967

Popelka, jak ji neznáte... V odpočinkové pohádkové komedii pro dospělé se zarputilý odpůrce ženění princ Rodrigo (Omar Sharif) místo některé z nabízených princezen zamiluje do temperamentní venkovanky Isabelly (Sophia Lorenová). Jeho ztřeštěná vyvolená ho však omylem zaklela, zmizela kdoví kam a princ se marně snaží ji vypátrat. Než se rozezní svatební zvony, musí oba překonat ještě mnohé nástrahy v podobě nepřejících cizích princezen, sedmi kouzelných knedlíčků či hromady nádobí, které volá po umytí. Dvojici naštěstí nenápadně napomáhá skupina potrhlých čarodějnic, kterým zdatně sekunduje létající světec nápadně připomínající Františka z Assisi... Režisérem rozverného snímku je poněkud překvapivě Francesco Rosi, kterého si český divák vybaví spíše v souvislosti s jeho pozdějšími temnějšími díly s tematikou korupce a mafie (Ctihodné mrtvoly, Případ Mattei) či zdařilými adaptacemi náročných literárních předloh (Kristus se zastavil v Eboli, Kronika ohlášené smrti). (Česká televize)



Aktualizace: 2024-3-18
Reklama:

Byl jednou jeden - Sophia Loren


Byl jednou jeden - Sophia Loren


Byl jednou jeden - Sophia Loren

Byl jednou jeden ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Byl jednou jeden online
68





Vyzkoušejte: