Filmové informace

Taking Off csfd

Taking Off

Info
USA, 1971, 93 min (Alternativní 89 min)
Žánr
Komedie - Drama - Hudební
Režie
Miloš Forman
Hrají
Lynn CarlinBuck HenryGeorgia EngelTony HarveyAudra LindleyPaul BenedictVincent SchiavelliTina TurnerPhilip BrunsAllen GarfieldKathy Bates
Téma

Popis filmu Taking Off 1971

Manželům Larrymu a Lynn, kteří jsou navenek spokojeni se svým životem, jednoho dne nečekaně zmizí dcera Jeannie. Začíná pátrání, v němž se ukazují marné snahy „rozumně“ objasnit její dobrovolný odchod, stejně jako nalézt místo, kde se ukrývá… Takový je ve zkratce příběh, který natočil režisér Miloš Forman v USA poté, co zde dlouho hledal vhodnou látku pro svůj nový film. Navázal v něm na svoji českou tvorbu (zejména na snímek Konkurs) a zároveň satirickým až zlomyslným způsobem postihl způsob života některých Američanů. Není proto divu, že byl mnohem lépe přijat evropskými diváky. Získal za něj ocenění britské akademie BAFTA za nejlepší režii a na MFF v Cannes Cenu za nejlepší film. Současně otevřel Miloši Formanovi cestu k další umělecké činnosti a možnost přesvědčivě se prosadit mezi hollywoodskými tvůrci. (Česká televize)



Aktualizace: 2024-4-25

Taking Off -  - Filmer.cz


Taking Off - Linnea Heacock


Taking Off - Linnea Heacock


Taking Off - David Gittler  Linnea Heacock

Taking Off ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Taking Off online
279





Vyzkoušejte: