Filmové informace

Hodný strýček Imre csfd

Hodný strýček Imre

TV film

Info
Československo, 1973, 74 min
Žánr
Hudební
Režie
Zdeněk Havlíček
Hrají
Miloš KopeckýJosef KobrMilada ŠubrtováKarel VochočJaroslav FilipEva JelínkováMilena AsmanováJosef Ábel
Téma

Popis tv filmu Hodný strýček Imre 1973

V pátém dílu cyklu nám průvodce Miloš Kopecký a jeho nový společník Josef Kobr představí tři nejznámější díla maďarského operetního skladatele Emmericha Kálmána (*24. 10. 1882 – †30. 10. 1953). Ten slavil úspěch již svou první operetou Podzimní manévry (1908), kterou pochválila i tehdejší kritika. Ještě větší ohlas vyvolala Čardášová princezna (1915), vyprávějící o lásce knížete Edwina a šantánové zpěvačky Sylvy. Písně a melodie z této operety, která se stala vrcholem Kálmánovy umělecké kariéry, jsou stále živé, o čemž svědčí fakt, že se tato opereta na našich i světových jevištích objevuje dodnes, stejně jako následující Kálmánovo dílo Hraběnka Marica (1926), vyprávějící o bohaté šlechtičně, která se zamiluje do svého správce, netušíc, že jím je zchudlý hrabě Tassilo, vystupující inkognito, aby vydělal peníze na věno pro svou sestru. (Česká televize)


Související filmy

Večer s Oskarem NedbalemStraussovský dekameronFrancouzská opereta mimooffenbachovskáPapá OffenbachZemě úsměvů a snůOrfeum 24.00

Aktualizace: 2023-11-8
Reklama:

Hodný strýček Imre CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Hodný strýček Imre online
17




Vyzkoušejte: