Filmové informace

Na Větrné hůrce csfd

Na Větrné hůrce

Info
Velká Británie, 1970, 104 min (Alternativní 101 min)
Žánr
Drama - Romantický
Režie
Robert Fuest
Hrají
Anna Calder-MarshallTimothy DaltonHarry AndrewsPamela BrownHilary HeathJulian GloverHugh GriffithIan OgilvyPeter SallisJudy CornwellJames Cossins

Popis filmu Na Větrné hůrce 1970

Jejich láska byla silnější než smrt... Nalezenec Heathcliff je panem Earnshawem přiveden na Větrnou hůrku jako dítě a vychován v jeho rodině. Zamiluje se do jeho dcery Kateřiny. Po smrti pana Earnshawa se stává jen jedním z čeledínů, přesto doufá, že jeho láska dojde naplnění. Kateřina však podlehne pokušení peněz a provdá se za bohatého a společensky výše postaveného Edgara Lintona... Slavný román anglické spisovatelky Emily Brontëové sugestivně líčí prostředí, v němž hrdina vyrůstal, osvětluje příčiny, pro které se z normálního chlapce vyvinul v ovzduší nenávisti tvor, který splácí všechny domnělé i skutečné křivdy nelidským způsobem a jenž nezná slitování ani sám se sebou. V roli Heathcliffa na sebe ve filmu režiséra Roberta Fuesta výrazně upozornil začínající, teprve čtyřiadvacetiletý Timothy Dalton. (Česká televize)


Související filmy

Wuthering HeightsBouřlivé výšinyEmily Brontëová: Bouřlivé výšinyVítr v srdciBouřlivé výšinyBouřlivé výšiny

Aktualizace: 2023-10-8

Na Větrné hůrce - Julian Glover  Timothy Dalton


Na Větrné hůrce - Anna Calder-Marshall


Na Větrné hůrce - Anna Calder-Marshall  Timothy Dalton


Na Větrné hůrce - Anna Calder-Marshall

Na Větrné hůrce ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Na Větrné hůrce online
88





Vyzkoušejte: